19/05/2019 19/05/2019   Με απόφαση του Οικουμενικού Πατριάρχου Βαρθολομαίου, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ερυθρών κ. Κύριλλος ορίστηκε τοποτηρητής Προύσας και ηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδας στη Χάλκη. Αξιοσημείωτο είναι ότι ορίστηκε τώρα από τον Οικουμενικό Πατριάρχη ενώ τον Ιούνιο θα “περάσει” από την Αγία και Ιερά σύνοδο του Οικουμενικού Πατριαρχείου.      Ωστόσο ο νέος ηγούμενος είναι άνθρωπος...
19 Μαΐου, 2019 - 16:49
Τελευταία ενημέρωση: 19/05/2019 - 16:50

Ο Επ. Ερυθρών τοποτηρητής Προύσας και ηγούμενος ΙΜ Χάλκης

Διαδώστε:
Ο Επ. Ερυθρών τοποτηρητής Προύσας και ηγούμενος ΙΜ Χάλκης
  Με απόφαση του Οικουμενικού Πατριάρχου Βαρθολομαίου, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ερυθρών κ. Κύριλλος ορίστηκε τοποτηρητής Προύσας και ηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδας στη Χάλκη. Αξιοσημείωτο είναι ότι ορίστηκε τώρα από τον Οικουμενικό Πατριάρχη ενώ τον Ιούνιο θα “περάσει” από την Αγία και Ιερά σύνοδο του Οικουμενικού Πατριαρχείου.
     Ωστόσο ο νέος ηγούμενος είναι άνθρωπος της εμπιστοσύνης του Οικουμενικού Πατριάρχη ενώ έχει διακονήσει και στην Σμύρνη. Πρέπει να αναφερθεί ότι η Χάλκη για εκείνον θα είναι το μεγάλο στοίχημα αφού είναι πλέον ψηλά στην ατζέντα την διαπραγματεύσεων σε διεθνές επίπεδο και τα βήματα που είχαν γίνει από τον προηγούμενο ηγούμενο και νυν Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Ελπιδοφόρο ήταν πολλά και προσοδοφόρα. Η αδελφότητα στην Χάλκη είχε από νωρίς την Παρασκευή ενημερωθεί για την ανάληψη της ηγουμενίας από τον Μητροπολίτη Ερυθρών μπαίνοντας έτσι σε μια νέα τροχιά και νέα εποχή για την σταυροπηγιακή μονή αλλά και την ιστορική Θεολογική Σχολή.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων