04/06/2023 17/06/2023 Σε μια συμβολική κίνηση προέβη ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά την διάρκεια της τελετής ορκωμοσίας του, το Σάββατο 3 Ιουνίου 2023. Συγκεκριμένα, επέλεξε να τοποθετήσει στα δεξιά του τον ανώτατο ιμάμη και Πρόεδρο των  Θρησκευτικών Υποθέσεων της χώρας Αλί Ερμπάς ( ο οποίος είχε κάνει και την μουσουλμανική προσευχή στην Αγιά Σοφιά) και τον...
04 Ιουνίου, 2023 - 8:15
Τελευταία ενημέρωση: 17/06/2023 - 8:37

Ο Ερντογάν τοποθέτησε αριστερά του τον Οικουμενικό Πατριάρχη κατά την ορκωμοσία του

Διαδώστε:
Ο Ερντογάν τοποθέτησε αριστερά του τον Οικουμενικό Πατριάρχη κατά την ορκωμοσία του

Σε μια συμβολική κίνηση προέβη ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά την διάρκεια της τελετής ορκωμοσίας του, το Σάββατο 3 Ιουνίου 2023.

Συγκεκριμένα, επέλεξε να τοποθετήσει στα δεξιά του τον ανώτατο ιμάμη και Πρόεδρο των  Θρησκευτικών Υποθέσεων της χώρας Αλί Ερμπάς ( ο οποίος είχε κάνει και την μουσουλμανική προσευχή στην Αγιά Σοφιά) και τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο στα αριστερά του.

Σημειώνεται ότι ο επανεκλεγείς Πρόεδρος προσκάλεσε τον Προκαθήμενο της Ορθοδοξίας να παραβρεθεί στην οκρομωσία του. Ο Οικουμενικός Πατριάρχης ταξίδεψε στην Άγκυρα μετά το Σάββατο των Ψυχών στο Φανάρι συνοδευόμενος από τον Διάκονο της Σειράς κ. Βαρνάβα Γρηγοριάδη.

Διαβάστε επίσης:

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στην Άγκυρα για την ορκωμοσία του Ερντογάν

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων