26/04/2019 26/04/2019 Σε ατμόσφαιρα βαθιάς συγκίνησης και κατάνυξης τελέστηκε σήμερα το πρωί, Μ.Παρασκευή, 26 Απριλίου, η Ακολουθία των Μεγάλων Ωρών και της Αποκαθηλώσεως στον Πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό,κατά την οποία προεξήρχε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, σε συγχοροστασία με τους ΜητροπολίτεςΦιλαδελφείαςΜελίτωνα, Μύρων Χρυσόστομο, Ικονίου Θεόληπτο, Καλλιουπόλεως και Μαδύτου Στέφανο, Κυδωνιών Αθηναγόρα, ΑδριανουπόλεωςΑμφιλόχιο και τον ΑρχιεπίσκοποΤελμησσού Ιώβ. Τον θείο λόγο...
26 Απριλίου, 2019 - 13:46
Τελευταία ενημέρωση: 26/04/2019 - 18:06

Ο Εσπερινός της Αποκαθήλωσης στο Φανάρι

Διαδώστε:
Ο Εσπερινός της Αποκαθήλωσης στο Φανάρι

Σε ατμόσφαιρα βαθιάς συγκίνησης και κατάνυξης τελέστηκε σήμερα το πρωί, Μ.Παρασκευή, 26 Απριλίου, η Ακολουθία των Μεγάλων Ωρών και της Αποκαθηλώσεως στον Πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό,κατά την οποία προεξήρχε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, σε συγχοροστασία με τους ΜητροπολίτεςΦιλαδελφείαςΜελίτωνα, Μύρων Χρυσόστομο, Ικονίου Θεόληπτο, Καλλιουπόλεως και Μαδύτου Στέφανο, Κυδωνιών Αθηναγόρα, ΑδριανουπόλεωςΑμφιλόχιο και τον ΑρχιεπίσκοποΤελμησσού Ιώβ.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Μ.Πρωτοσύγκελλος Ανδρέας.

Τον παλαιό χειροποίητο κεντητό επιτάφιο, με το άχραντο σώμα του Κυρίου, περιέφεραν στο Ναό και τοποθέτησαν εντός του ανθοστολίστου Ιερού Κουβουκλίου, στο κέντρο του Σολέα, ο Μέγας Αρχιμανδρίτης Βησσαρίων και ο Μέγας Ιεροκήρυκας Πανάρετος..

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης προσκύνησε πρώτος και ακολούθησαν οι Ιεράρχες, ο Ιερός Κλήρος και το πολυπληθές εκκλησίασμα. Σε όλους ο Πατριάρχης μοίρασε τα καθιερωμένα άνθη.

Εκκλησιάστηκαν ο Πρέσβης της Ελλάδος στην Άγκυρα, Πέτρος Μαυροειδής, με τη σύζυγό του, Άρχοντες Οφφικιάλιοι και πλήθος πιστών από την Πόλη και το εξωτερικό.

Παρακολουθήστε το βίντεο:

 

 

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων