11/12/2020 11/12/2020 Για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού της υποδοχής πρωτοετών φοιτητών, στη Σχολή Θεολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος απεύθυνε χαιρετισμό. Ο Παναγιώτατος μιλώντας στους νέους φοιτητές Θεολογίας για την ακαδημαϊκή χρονιά 2020 -2021 τους απηύθυνε έναν εκτενή χαιρετισμό με πλούσια θεολογικά μηνύματα.  Υπενθυμίζεται ότι πριν λίγες μέρες...
11 Δεκεμβρίου, 2020 - 17:35
Τελευταία ενημέρωση: 11/12/2020 - 17:17

Ο ιστορικός χαιρετισμός του Πατριάρχη στη Θεολογική Σχολή Αθηνών

Διαδώστε:
Ο ιστορικός χαιρετισμός του Πατριάρχη στη Θεολογική Σχολή Αθηνών

Για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού της υποδοχής πρωτοετών φοιτητών, στη Σχολή Θεολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος απεύθυνε χαιρετισμό. Ο Παναγιώτατος μιλώντας στους νέους φοιτητές Θεολογίας για την ακαδημαϊκή χρονιά 2020 -2021 τους απηύθυνε έναν εκτενή χαιρετισμό με πλούσια θεολογικά μηνύματα. 

Υπενθυμίζεται ότι πριν λίγες μέρες ο Αρχιδιάκονος του Οικουμενικού Θρόνου π. Θεόδωρος Μεϊμάρης είχε επισκεφτεί τον Κοσμήτωρ της Θεολογικής Σχολής κ. Χρήστο Καραγιάννη και κατά τη διάρκεια της συζήτησης τονίστηκε η ενίσχυση των δεσμών της Θεολογικής Σχολής με τον Οικουμενικό Θρόνο.

Όπως ανέφερε το σχετικό Δελτίο Τύπου της Κοσμητείας της Θεολογικής Σχολής: “Ο π. Θεόδωρος μετέφερε τις ευχές και την επιθυμία του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου να συσφιχθούν περαιτέρω οι σχέσεις μεταξύ της Μητρός Εκκλησίας της Κωνσταντινουπόλεως και της Θεολογικής Σχολής Αθηνών. Ο Κοσμήτωρ τόνισε ότι η Θεολογική Σχολή δεσμεύεται για την ενίσχυση των δεσμών της με τον Οικουμενικό Θρόνο, δηλώνοντας το σεβασμό του ιδίου και την υιική αφοσίωσή του”.

Παρακολουθήστε τον χαιρετισμό του Πατριάρχη:

 

Δείτε ακόμα: 

Υποδοχή πρωτοετών φοιτητών στη Θεολογική Σχολή του ΕΚΠΑ

Η Θεολογική Σχολή Αθηνών υποδέχθηκε τους πρωτοετείς φοιτητές… διαδικτυακά

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων