15/07/2023 15/07/2023 Τη σειρά επαφών με εκπροσώπους της Εκκλησίας συνεχίζει ο Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Κυριάκος Περιρρακάκης. Μετά τη συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο στις 3 Ιουλίου στην Ιερά Αρχιεπισκοπή και τη συνάντηση που είχε με τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ. Ευγένιο και αντιπροσωπείας της Εκκλησίας Κρήτης στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων,...
15 Ιουλίου, 2023 - 9:27
Τελευταία ενημέρωση: 15/07/2023 - 9:38

Ο Λαοδικείας Θεοδώρητος στον Υπουργό Παιδείας Κυριάκο Πιερρακάκη

Διαδώστε:
Ο Λαοδικείας Θεοδώρητος στον Υπουργό Παιδείας Κυριάκο Πιερρακάκη

Τη σειρά επαφών με εκπροσώπους της Εκκλησίας συνεχίζει ο Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Κυριάκος Περιρρακάκης.

Μετά τη συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο στις 3 Ιουλίου στην Ιερά Αρχιεπισκοπή και τη συνάντηση που είχε με τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ. Ευγένιο και αντιπροσωπείας της Εκκλησίας Κρήτης στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, ο νέος Υπουργός συναντήθηκε χθες, Παρασκευή 14 Ιουλίου, στο γραφείο του στο Μαρούσι, με τον Διευθυντή του Γραφείου Εκπροσωπήσεως του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Αθήνα, Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Λαοδικείας κ. Θεοδώρητο. 

Στόχος της νέας ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας είναι η συνέχιση της καλής συνεργασίας με την Εκκλησία. Κάτι άλλωστε που τονίστηκε σε όλες τις συναντήσεις. Όπως και στις προηγούμενες συναντήσεις του Υπουργού, έτσι και χθες παρέστη ο Γενικός Γραμματέας Θρησκευμάτων κ. Γεώργιος Καλαντζής.

Πηγή έμπνευσης το ενδιαφέρον του Οικουμενικού Πατριαρχείου για την παιδεία

Με αφορμή την υπογραφή πριν λίγες ημέρες σύμβασης με την οποία μεταξύ του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και της Ιεράς Μητρόπολης Βελγίου, η χρήση του Κεστεκιδείου παραχωρήθηκε στο Ελληνικό Δημόσιο άνευ ανταλλάγματος για χρονικό διάστημα 49 ετών, το Υπουργείο σε ανακοίνωσή του τόνισε ότι “Το ενδιαφέρον του Οικουμενικού Πατριαρχείου για την παιδεία της Ομογένειας και η στενή συνεργασία με το Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού προς όφελος του Ελληνισμού αποτελεί πάντοτε πηγή έμπνευσης για όλους μας”.

Παράλληλα, εξέφρασε τις ευχαριστίες του στον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο, καθώς επίσης και στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Βελγίου κ. Αθηναγόρα, στον Πρέσβη της Ελληνικής Δημοκρατίας στο Βέλγιο κ. Καλαμβρέζο και σε όσους συνέβαλαν καθ’ οιονδήποτε τρόπο στην επιτυχή ολοκλήρωση της προσπάθειας αυτής.

Διαβάστε επίσης: 

Στο Κεστεκίδειο θα συνεχίσει να λειτουργεί το Ελληνικό Σχολείο Βρυξελλών

Η Επιτροπή Διαλόγου Εκκλησίας – Πολιτείας “κλειδί” για τη συνέχιση της συνεργασίας

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων