16/02/2021 16/02/2021 Η Αγία και Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου, η οποία συνεδριάζει στο Φανάρι από σήμερα μέχρι και τις 18 Φεβρουαρίου, εξέλεξε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Γαλλίας κ. Εμμανουήλ, στην Μητρόπολη Χαλκηδόνος. Επίσης, o Επίσκοπος Αβύδου κ. Κύριλλος εξελέγη Μητροπολίτης Κρήνης.  Ο Σεβ. Μητροπολίτης Γαλλίας, υπέρτιμος και έξαρχος Ευρώπης, κ. Εμμανουήλ (Αδαμάκης) γεννήθηκε στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης την 19η Δεκεμβρίου...
16 Φεβρουαρίου, 2021 - 11:42
Τελευταία ενημέρωση: 16/02/2021 - 11:53

Ο Μητρ. Γαλλίας Εμμανουήλ εξελέγη Γέρων Χαλκηδόνος

Διαδώστε:
Ο Μητρ. Γαλλίας Εμμανουήλ εξελέγη Γέρων Χαλκηδόνος
Η Αγία και Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου, η οποία συνεδριάζει στο Φανάρι από σήμερα μέχρι και τις 18 Φεβρουαρίου, εξέλεξε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Γαλλίας κ. Εμμανουήλ, στην Μητρόπολη Χαλκηδόνος.
Επίσης, o Επίσκοπος Αβύδου κ. Κύριλλος εξελέγη Μητροπολίτης Κρήνης. 

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Γαλλίας, υπέρτιμος και έξαρχος Ευρώπης, κ. Εμμανουήλ (Αδαμάκης) γεννήθηκε στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης την 19η Δεκεμβρίου 1958, όπου και ολοκλήρωσε τις εγκύκλιες σπουδές του.

Σπούδασε στην Παιδαγωγική Ακαδημία Ηρακλείου Κρήτης και πραγματοποίησε ευρύτερες σπουδές στην Φιλοσοφική Σχολή του Καθολικού Ινστιτούτου Παρισίων παράλληλα προς τις Θεολογικές του σπουδές στο Θεολογικό Ινστιτούτο του Αγίου Σεργίου Παρισίων. Το 1984 έλαβε μεταπτυχιακό δίπλωμα (Master) του Οικουμενικού Ινστιτούτου του Καθολικού Πανεπιστημίου Παρισίων, το δε επόμενο έτος το προδιδακτορικό δίπλωμα εκ του Πανεπιστημίου Σορβόννης (Paris IV) στην Ιστορία των Θρησκειών.

Διάκονος και Πρεσβύτερος χειροτονήθηκε το 1985. Το 1987 έλαβε μεταπτυχιακό τίτλο (Master) εκ της Θεολογικής Σχολής του Τιμίου Σταυρού Βοστώνης και ανέλαβε καθήκοντα Πρωτοσύγκελου της Ιεράς Μητρόπολης Βελγίου, διατελέσας και Ιερατικώς Προϊστάμενος της Ενορίας των Αρχιστρατήγων Μιχαήλ και Γαβριήλ Βρυξελλών. Επί εικοσαετία (1994-2014) διηύθυνε το Γραφείο της Ορθοδόξου Εκκλησίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Στις 5 Σεπτεμβρίου 1996 εξελέγη παμψηφεί υπό της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου Επίσκοπος της πάλαι ποτέ διαλαμψάσης Επισκοπής Ρηγίου, ως Βοηθός Επίσκοπος του Μητροπολίτη Βελγίου.

Την 20η Ιανουαρίου 2003 εξελέγη παμψηφεί υπό της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου Μητροπολίτης Γαλλίας, ενώ του ανετέθη παράλληλα και η εκπροσώπηση του Οικουμενικού Πατριαρχείου στον Θεολογικό Διάλογο της Ορθοδοξίας μετά των Αρχαίων Ανατολικών Εκκλησιών, ενώ ταυτόχρονα εξακολουθεί να κατέχει την θέση του Προέδρου των διμερών Ακαδημαϊκών Συναντήσεων μετά του Ισλάμ και του Ιουδαϊσμού. Είναι Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Διαθρησκευτικού Ιδρύματος KAICIID της Βιέννης, είναι Συντονιστής (co-moderator) του Διεθνούς Οργανισμού Religions for Peace και έχει διατελέσει Πρόεδρος του Συμβουλίου Ευρωπαϊκών Εκκλησιών (ΚΕΚ). Μετέσχε πολλών οικουμενικών και επιστημονικών συνεδρίων.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων