31/03/2023 31/03/2023 Την Ιερά Θεολογική Σχολή της Χάλκης επισκέφθηκε σήμερα πολυπληθής όμιλος φοιτητών από την επαρχία Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς, υπό την ηγεσία του Μητροπολίτη κ. Ιουστίνου. Τους επισκέπτες υποδέχθηκε ο Καθηγούμενος, Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αραβισσού κ. Κασσιανός με την περί αυτόν αδελφότητα. Οι επισκέπτες μετέβησαν στον ναό, όπου προσκύνησαν και έψαλλαν το απολυτίκιο της Αγίας Τριάδος, το...
31 Μαρτίου, 2023 - 14:51
Τελευταία ενημέρωση: 31/03/2023 - 15:03

Ο Μητροπολίτης Νέας Κρήνης στην Θεολογική Σχολή της Χάλκης

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Νέας Κρήνης στην Θεολογική Σχολή της Χάλκης

Την Ιερά Θεολογική Σχολή της Χάλκης επισκέφθηκε σήμερα πολυπληθής όμιλος φοιτητών από την επαρχία Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς, υπό την ηγεσία του Μητροπολίτη κ. Ιουστίνου. Τους επισκέπτες υποδέχθηκε ο Καθηγούμενος, Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αραβισσού κ. Κασσιανός με την περί αυτόν αδελφότητα.

Οι επισκέπτες μετέβησαν στον ναό, όπου προσκύνησαν και έψαλλαν το απολυτίκιο της Αγίας Τριάδος, το κοντάκιο “Τη υπερμάχω” και την φήμη του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου.

Κατά την προσφώνησή του προς τον Σεβασμιώτατο κ. Ιουστίνο και τον περί αυτόν όμιλο προσκυνητών ο άγιος Καθηγούμενος αναφέρθηκε στην ιστορία της Σχολής, στην παρατεινομένη αδικία της αναστολής της λειτουργίας της προ 52 ετών, ενώ εξέφρασε την χαρά του για την παρούσα επίσκεψη.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Ιουστίνος αντιφώνησε τονίζοντας την σημασία της επισκέψεως των φοιτητών σε αυτόν τον ιστορικό χώρο και εξέφρασε τις ευχαριστίες του για την φιλοξενία. Κατά την ανταλλαγή συμβολικών δώρων ο Σεβασμιώτος προσέφερε στον άγιο Καθηγούμενο ένα αργυρό ευαγγέλιο μικρού μεγέθους, ανατύπωση ιστορικού κειμηλίου του 19ου αιώνος, το οποίο δεχόμενος ο Θεοφιλέστατος δήλωσε ότι θα συγκαταριθμηθεί στο σκευοφυλάκειο της Σχολής.

Ακολούθως οι επισκέπτες ξεναγήθηκαν στην ιστορική Βιβλιοθήκη, στις αίθουσες διδασκαλίας και τους λοιπούς χώρους της Σχολής, ενώ παρακάθησαν στην προς τιμήν τους παρατεθείσα τράπεζα.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων