22/10/2021 22/10/2021 Της Ευγενίας Δίτσα O Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, κατά τη διάρκεια του λόγου του στον Πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι, για τα 30 έτη από την ανάρρησή του στον πατριαρχικό θρόνο, τόνισε ότι συγκινείται βαθύτατα, αναλογιζόμενος ότι είναι ο μόνος μετά την Άλωση Οικουμενικός Πατριάρχης, ο οποίος επατριάρχευσε επί τόσα (30) συναπτά έτη....
22 Οκτωβρίου, 2021 - 15:03
Τελευταία ενημέρωση: 22/10/2021 - 15:51

Ο μόνος 30ετούς διακονίας Πατριάρχης μετά την Άλωση

Διαδώστε:
Ο μόνος 30ετούς διακονίας Πατριάρχης μετά την Άλωση

Της Ευγενίας Δίτσα

O Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, κατά τη διάρκεια του λόγου του στον Πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι, για τα 30 έτη από την ανάρρησή του στον πατριαρχικό θρόνο, τόνισε ότι συγκινείται βαθύτατα, αναλογιζόμενος ότι είναι ο μόνος μετά την Άλωση Οικουμενικός Πατριάρχης, ο οποίος επατριάρχευσε επί τόσα (30) συναπτά έτη. Προ της Αλώσεως υπήρχε ένας μόνο προκάτοχός του και δη εκ των αρχαιοτάτων: Ήταν ο Επίσκοπος Βυζαντίου Τίτος, που βρέθηκε στον Πατριαρχικό θρόνο από το έτος  242 έως το έτος 272!

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ:

 

Φωτογραφία: Νίκος Μαγγίνας

Από την τελετή της ενθρόνισης του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου στις 2 Νοεμβρίου του 1991 στον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι. Στο παραθρόνιο διακρίνεται ο τότε πρωθυπουργός της Ελλάδος Κωνσταντίνος Μητσοτάκης.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων