24/08/2019 24/08/2019 Της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας στα ερείπια της ιστορικής μονής της Φανερωμένης στην Κύζικο προέστη για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά η Α.Θ.Π. ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, επί τη Αποδόσει της εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου. Η θεία Λειτουργία ετελέσθη παρουσία πολλών προσκυνητών από την Ελλάδα, της γενικής προξένου της χώρας στην περιοχή και του δημάρχου Αρτάκης....
24 Αυγούστου, 2019 - 13:15

Ο Οικ. Πατριάρχης στην ιστορική Μονή στην Κύζικο

Διαδώστε:
Ο Οικ. Πατριάρχης στην ιστορική Μονή στην Κύζικο

Της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας στα ερείπια της ιστορικής μονής της Φανερωμένης στην Κύζικο προέστη για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά η Α.Θ.Π. ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, επί τη Αποδόσει της εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.
Η θεία Λειτουργία ετελέσθη παρουσία πολλών προσκυνητών από την Ελλάδα, της γενικής προξένου της χώρας στην περιοχή και του δημάρχου Αρτάκης. Συλλειτούργησαν οι επίσκοποι Ερυθρών κ. Κύριλλος και Ευδοκιάδος κ. Αμβρόσιος.


Τα ερείπια της μονής βρίσκονται μέσα σε κοιλάδα στην ψηλότερη κορυφή του Δινδύμου Όρους και περιβάλλονται από πλατάνια.
«Η αναβίωση της πανηγύρεως αυτής στάθηκε αφορμή για να γνωρίσουμε καλύτερα και από κοντά, μέσα στα πέντε αυτά χρόνια, και όλα τα άλλα μέρη της ευλογημένης Κυζικηνής χερσονήσου. Ήταν η αφορμή για να ζωντανέψουν μπροστά μας οι συναισθηματικά φορτισμένες διηγήσεις των παππούδων μας, τα λίγα κείμενα που διασώθηκαν από τη μεγάλη πυρκαγιά που κατέκαψε την Αρτάκη το 1917, καθώς και οι προσωπικές μαρτυρίες που μετά το 1922 επιμελώς κατέγραψαν επιφανείς Κυζικηνοί, όπως ο Ιπποκράτης Μακρής, ο Ορέστης Λογοθετίδης και ο Μαργαρίτης Ευαγγελίδης», τόνισε ο Πέτρος Ποδάρας προσφωνώντας τον Οικουμενικό Πατριάρχη.


Φωτογραφίες: Στέλιος Κελαηδίτης

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων