19/01/2021 19/01/2021 Στην Τρίγλια της Βιθυνίας βρέθηκε ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος όπου και χοροστάτησε στη Θεία Λειτουργία των Θεοφανείων (με το παλαιό εορτολόγιο), που τελέστηκε στον ανακαινισμένο ναό του Αγίου Βασιλείου. ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ:     Ακολούθως, ο Οικουμενικός Πατριάρχης, οι Αρχιερείς, οι επίσημοι και οι πιστοί εν πομπή και με τη συνοδεία μονίμων κατοίκων της περιοχής...
19 Ιανουαρίου, 2021 - 16:24
Τελευταία ενημέρωση: 19/01/2021 - 23:05

Ο Οικ. Πατριάρχης καθαγίασε τα Ύδατα στην Τρίγλια (ΒΙΝΤΕΟ)

Διαδώστε:
Ο Οικ. Πατριάρχης καθαγίασε τα Ύδατα στην Τρίγλια (ΒΙΝΤΕΟ)

Στην Τρίγλια της Βιθυνίας βρέθηκε ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος όπου και χοροστάτησε στη Θεία Λειτουργία των Θεοφανείων (με το παλαιό εορτολόγιο), που τελέστηκε στον ανακαινισμένο ναό του Αγίου Βασιλείου.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ:

 

 

Ακολούθως, ο Οικουμενικός Πατριάρχης, οι Αρχιερείς, οι επίσημοι και οι πιστοί εν πομπή και με τη συνοδεία μονίμων κατοίκων της περιοχής και της φιλαρμονικής του τοπικού Δήμου των Μουδανιών μετέβησαν στην προκυμαία της Τρίγλιας όπου ο Παναγιώτατος προεξήρχε της τελετής του Αγιασμού των υδάτων και της καταδύσεως του Τιμίου Σταυρού.

 

 

Ο Παναγιώτατος είχε βρεθεί και το 2019 την ίδια ημέρα στην Τρίγλια, όπου και πάλι είχε τελέσει τον καθαγιασμό των υδάτων, 97 χρόνια μετά τον ξεριζωμό του Ελληνικού πληθυσμού της περιοχής! Το ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΩΝ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ είχε πραγματοποιήσει αποστολή στην Τρίγλια για να καταγράψει τις ιστορικές στιγμές από τον καθαγιασμό των υδάτων:

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΚΑΘΑΓΙΑΣΜΟ ΤΩΝ ΥΔΑΤΩΝ ΤΟ 2019 ΣΤΗΝ ΤΡΙΓΛΙΑ: 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΑΓΓΙΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΦΕΤΙΝΑ ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΓΛΙΑ:

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων