19/10/2020 19/10/2020 Η Α.Θ. Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, με την ευκαιρία της επικείμενης εορτής του Αγίου Ιωάννου της Ρίλας του Θαυματουργού, χοροστάτησε, χθες Κυριακή, 18 Οκτωβρίου 2020, κατά τη Θεία Λειτουργία στον φερώνυμο Ι.Ναό της Βουλγαρικής παροικίας της Πόλεως, στο Σισλί. Εκκλησιάστηκε ο Σεβ. Μητροπολίτης Γαλλίας κ. Εμμανουήλ και πλήθος πιστών εκ της Βουλγαρικής παροικίας....
19 Οκτωβρίου, 2020 - 11:22
Τελευταία ενημέρωση: 19/10/2020 - 10:24

Ο Οικ. Πατριάρχης στη βουλγαρική παροικία της Πόλης

Διαδώστε:
Ο Οικ. Πατριάρχης στη βουλγαρική παροικία της Πόλης

Η Α.Θ. Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, με την ευκαιρία της επικείμενης εορτής του Αγίου Ιωάννου της Ρίλας του Θαυματουργού, χοροστάτησε, χθες Κυριακή, 18 Οκτωβρίου 2020, κατά τη Θεία Λειτουργία στον φερώνυμο Ι.Ναό της Βουλγαρικής παροικίας της Πόλεως, στο Σισλί.

Εκκλησιάστηκε ο Σεβ. Μητροπολίτης Γαλλίας κ. Εμμανουήλ και πλήθος πιστών εκ της Βουλγαρικής παροικίας.

 

Τον Παναγιώτατο προσφώνησαν ο Πανοσιολ. Αρχιμ. κ. Χαράλαμπος Nichev, Ιερατικώς Προϊστάμενος της Βουλγαρικής Κοινότητας στην Πόλη, και ο Πρόεδρος της Βουλγαρικής παροικίας Εντιμ. κ. Βασίλειος Λιάζε. Στην αντιφώνησή του, ο Πατριάρχης επισήμανε το διαρκές και ανύστακτο ενδιαφέρον και την μέριμνα της Μητρός Εκκλησίας για όλα τα πνευματικά της τέκνα, ανεξαρτήτως της εθνικής τους καταγωγής, τόσο στην Έδρα της όσο και σε όλη την έκταση της δικαιοδοσίας της. Με την ευκαιρία της παρουσίας δημοσιογράφων από την Βουλγαρία ο Παναγιώτατος έστειλε εγκάρδιους αδελφικούς χαιρετισμούς προς τον Προκαθήμενο της Εκκλησίας της Βουλγαρίας, Μακ. Πατριάρχη κ.κ. Νεόφυτο, καθώς και την Πατριαρχική ευχή και την ευλογία του προς τον αγαπητό βουλγαρικό λαό. Ολοκληρώνοντας την ομιλία του, ο Παναγιώτατος προέτρεψε τους πιστούς να έχουν ενότητα και αγάπη μεταξύ τους και να τηρούν και να εφαρμόζουν όλα τα μέτρα που συστήνουν οι αρμόδιες υγειονομικές Αρχές ως ασπίδα κατά της πανδημίας.

Φώτο: Νίκος Μαγγίνας / Οικουμενικό Πατριαρχείο

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων