11/09/2019 11/09/2019 Σε έντονα φορτισμένη συγκινησιακά ατμόσφαιρα και σύμφωνα με την εκκλησιαστική τάξη και παράδοση τελέστηκε το απόγευμα της Τρίτης, 10 Σεπτεμβρίου, η νεκρώσιμος Ακολουθία του αειμνήστου Άρχοντος πρώην Λαμπαδαρίου της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας Ιωάννου Χαριατίδου, ο οποίος εκοιμήθη την 6η Σεπτεμβρίου. Στη νεκρώσιμο Ακολουθία προεξήρχε ο Μητροπολίτης Γέρων Πριγκηποννήσων Δημήτριος, συμπαραστατούμενος από τους Μητροπολίτες...
11 Σεπτεμβρίου, 2019 - 8:15

O Oικ.Πατριάρχης στην κηδεία του αειμνήστου Άρχοντος πρώην Λαμπαδαρίου

Διαδώστε:
O Oικ.Πατριάρχης στην κηδεία του αειμνήστου Άρχοντος πρώην Λαμπαδαρίου

Σε έντονα φορτισμένη συγκινησιακά ατμόσφαιρα και σύμφωνα με την εκκλησιαστική τάξη και παράδοση τελέστηκε το απόγευμα της Τρίτης, 10 Σεπτεμβρίου, η νεκρώσιμος Ακολουθία του αειμνήστου Άρχοντος πρώην Λαμπαδαρίου της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας Ιωάννου Χαριατίδου, ο οποίος εκοιμήθη την 6η Σεπτεμβρίου.

Η εικόνα ίσως περιέχει: 8 άτομα, εσωτερικός χώρος

Στη νεκρώσιμο Ακολουθία προεξήρχε ο Μητροπολίτης Γέρων Πριγκηποννήσων Δημήτριος, συμπαραστατούμενος από τους Μητροπολίτες Καλλιουπόλεως και Μαδύτου Στέφανο και Σηλυβρίας Μάξιμο.

 

Η εικόνα ίσως περιέχει: 3 άτομα, , τα οποία χαμογελούν, εσωτερικός χώρος

Τον επικήδειο λόγο εκφώνησε ο Πανοσιολ. Δευτερεύων κ. Νήφων.

Ο Παναγιώτατος παρέστη συμπροσευχόμενος στο Ιερό Βήμα. Επίσης, παρέστησαν οι Μητροπολίτες Γέρων Δέρκων Απόστολος, Φιλαδελφείας Μελίτων, Κυδωνιών Αθηναγόρας, Αδριανουπόλεως Αμφιλόχιος και Σμύρνης Βαρθολομαίος, ο Επίσκοπος Αλικαρνασσού Αδριανός, οι συγγενείς του αειμνήστου Άρχοντος, Κληρικοί της Πατριαρχικής Αυλής, της Αγιωτάτης Αρχιεπισκοπής Κωνσταντινουπόλεως, Άρχοντες Οφφικιάλιοι της Μητρός Εκκλησίας και πλήθος μαθητών και φίλων του μακαριστού, αλλά και απλών πιστών.

Η εικόνα ίσως περιέχει: 6 άτομα, , τα οποία χαμογελούν, κουστούμι και εσωτερικός χώρος

Ο ενταφιασμός του αειμνήστου Άρχοντος Ιωάννου Χαριατίδου πραγματοποιήθηκε στο Κοιμητήριο της Θείας Μεταμορφώσεως Σισλή.

Φώτο: Νίκος Μαγγίνας / Οικουμενικό Πατριαρχείο

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων