13/11/2023 13/11/2023 Στη συμβολή της ανάδειξης των χαρισμάτων της ταπείνωσης και της συγχωρητικότητας μέσα από την πολυβραβευμένη και άκρως επιτυχημένη ταινία “Man of God” (Ο άνθρωπος του Θεού), η οποία περιγράφει την ζωή του Αγίου Νεκταρίου, μιας παραγωγής του Ινστιτούτου Άγιος Μάξιμος ο Γραικός, αναφέρθηκε ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος κατά την ομιλία του από τη γενέτειρα...
13 Νοεμβρίου, 2023 - 10:03
Τελευταία ενημέρωση: 13/11/2023 - 11:22

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης για τη μεγάλη απήχηση της ταινίας “Ο άνθρωπος του Θεού”

Διαδώστε:
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης για τη μεγάλη απήχηση της ταινίας “Ο άνθρωπος του Θεού”

Στη συμβολή της ανάδειξης των χαρισμάτων της ταπείνωσης και της συγχωρητικότητας μέσα από την πολυβραβευμένη και άκρως επιτυχημένη ταινία “Man of God” (Ο άνθρωπος του Θεού), η οποία περιγράφει την ζωή του Αγίου Νεκταρίου, μιας παραγωγής του Ινστιτούτου Άγιος Μάξιμος ο Γραικός, αναφέρθηκε ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος κατά την ομιλία του από τη γενέτειρα του Αγίου Νεκταρίου, Σηλυβρία της Ανατολικής Θράκης.  

Χθες, Κυριακή, 12 Νοεμβρίου 2023, στην Ακρόπολη της Σηλυβρίας, στην Ανατολική Θράκη, γενέτειρα πόλη του Αγίου Νεκταρίου, ο Παναγιώτατος χοροστάτησε κατά την Θεία Λειτουργία που τελέστηκε με αφορμή τον πρόσφατο εορτασμό της μνήμης του Αγίου (9 Νοεμβρίου).

Δείτε αναλυτικά: Ο Οικουμενικός Πατριάρχης ευχήθηκε για την επικράτηση της ειρήνης στον κόσμο από την Σηλυβρία, γενέτειρα του Αγίου Νεκταρίου

Διόλου τυχαίο ότι η ταινία “Ο άνθρωπος του Θεού” είχε μεγάλη απήχηση

Κατά την ομιλία του ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος μίλησε για τις αρετές και τα χαρίσματα του Αγίου Νεκταρίου και εξήρε ιδιαίτερα την χαρισματική συγχωρητικότητα του Αγίου, ο οποίος αντιμετώπισε στην ζωή του συκοφαντίες, διώξεις, φθόνο και αφόρητες ταπεινώσεις. “Η συγχωρητικότης και η ανεξικακία του Αγίου συνεβάδιζε με ταπεινοφροσύνην, πραότητα, αοργησίαν και προσευχήν διά τους διώκτας του, κατά το παράδειγμα του Χριστού. Ο Πενταπόλεως Νεκτάριος όχι μόνον ήτο ο ίδιος ζώσα συγχωρητικότης, αλλά μετέδιδε και εις όσους τον επλησίαζαν αγάπην προς τον συνάνθρωπον και ετοιμότητα διά συγχώρησιν, δύναμιν διά την υπέρβασιν των αντιθέσεων, διά συμφιλίωσιν και καταλλαγήν”, υπογράμμισε.

Ο Παναγιώτατος μάλιστα, θέλοντας να τονίσει ακόμη περισσότερο το χάρισμα της συγχωρητικότητας του Αγίου Νεκταρίου, αναφέρθηκε και στην ταινία “Ο άνθρωπος του Θεού”, μια ταινία της οποίας το σενάριο και τη σκηνοθεσία υπέγραψε η Γελένα Πόπποβιτς και συμμετείχαν σπουδαίοι ηθοποιοί με τον Άρη Σερβετάλη να υποδύεται τον Άγιο Νεκτάριο. Μια ταινία η οποία κέρδισε τις καρδιές του κοινού σε όλες τις κινηματογραφικές αίθουσες του κόσμου όπου προβλήθηκε. Ο κ.κ. Βαρθολομαίος είπε χαρακτηριστικά για την ταινία ότι: “δεν είναι διόλου τυχαίον ότι η ταινία «Ο άνθρωπος του Θεού», η οποία προέβαλε με ιδιαιτέραν έμφασιν αυτήν την διάστασιν της προσωπικότητος και της πνευματικότητος του Αγίου Νεκταρίου, είχε μεγάλην απήχησιν”.

Φωτογραφία: Νίκος Παπαχρήστου 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων