03/07/2022 03/07/2022 Mε μεγάλη χαρά και πατρική υπερηφάνεια, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Οικουμενικού Πατριαρχείου, ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος πληροφορήθηκε ότι ο Εξοχώτατος Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής J. Biden αποφάσισε να απονείμει στον Αιδεσιμολογιώτατο Πρωτοπρεσβύτερο του Οικουμενικού Θρόνου κ. Αλέξανδρο Καρλούτσο το «Προεδρικό Μετάλλιο Ελευθερίας» (“Presidential Medal of Freedom”), που είναι η ανώτατη...
03 Ιουλίου, 2022 - 9:53
Τελευταία ενημέρωση: 03/07/2022 - 10:00

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης για το Προεδρικό Μετάλλιο Ελευθερίας στον π. Αλέξανδρο Καρλούτσο

Διαδώστε:
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης για το Προεδρικό Μετάλλιο Ελευθερίας στον π. Αλέξανδρο Καρλούτσο

Mε μεγάλη χαρά και πατρική υπερηφάνεια, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Οικουμενικού Πατριαρχείου, ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος πληροφορήθηκε ότι ο Εξοχώτατος Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής J. Biden αποφάσισε να απονείμει στον Αιδεσιμολογιώτατο Πρωτοπρεσβύτερο του Οικουμενικού Θρόνου κ. Αλέξανδρο Καρλούτσο το «Προεδρικό Μετάλλιο Ελευθερίας» (“Presidential Medal of Freedom”), που είναι η ανώτατη τιμητική διάκριση της Αμερικής, για να επιβραβεύσει την πολυετή υπηρεσία και προσφορά του προς την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αμερικής και την εκεί Ομογένεια και προς το Οικουμενικό Πατριαρχείο. Η σχετική τελετή θα γίνει στον Λευκό Οίκο στις 7 Ιουλίου.

Ο Πατριάρχης επικοινώνησε με τον τιμηθέντα και τον συνεχάρη θερμώς, καθώς και την ευλογημένη οικογένειά του, προσθέτοντας ότι η υψηλή αυτή τιμή αντανακλά στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, του οποίου ο π. Αλέξανδρος υπήρξε και είναι άξιος κληρικός, και επιδαψιλεύοντάς του την Πατριαρχική ευαρέσκεια και την πατρική του ευχή και ευλογία.

Σημειώνεται ότι τo συγκεκριμένο μετάλλιο απονέμεται από τον ίδιο τον Αμερικανό Πρόεδρο. σε άτομα που έχουν σημαντική συνεισφορά στην ευημερία, στις αξίες και την ασφάλεια των Ηνωμένων Πολιτειών, την παγκόσμια ειρήνη και άλλες σημαντικές κοινωνικές, δημόσιες ή ιδιωτικές πρωτοβουλίες.

Στην ανακοίνωση του Λευκού Οίκου αναφέρεται ότι ο π. Αλέξανδρος Καρλούτσος είναι ο πρώην γενικός εφημέριος της Ελληνορθόδοξης Αρχιεπισκοπής Αμερικής και ότι μετά από 50 και πλέον χρόνια ως ιερέας, που παρείχε συμβουλές σε αρκετούς προέδρους των ΗΠΑ, έλαβε από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο τον τίτλο του Πρωτοπρεσβύτερου του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Διαβάστε ακόμα:

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής για το Προεδρικό Μετάλλιο Ελευθερίας του π. Αλέξανδρου Καρλούτσου

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων