05/04/2023 05/04/2023 O Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, ανταποκρινόμενος σε σχετική πρόσκληση του Κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP), που απηύθυνε προς τον ίδιο, αλλά και προς τους άλλους θρησκευτικούς ηγέτες της χώρας, μετέβη την Τρίτη, 4 Απριλίου 2023, στην Άγκυρα, όπου παρετέθη δείπνο Iftar, που προσφέρεται κατά την περίοδο του Ραμαζανιού μετά το τέλος της ημερήσιας νηστείας,...
05 Απριλίου, 2023 - 12:38
Τελευταία ενημέρωση: 05/04/2023 - 12:49

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στην Άγκυρα – Ευχές σε Ερντογάν για το Ραμαζάνι

Διαδώστε:
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στην Άγκυρα – Ευχές σε Ερντογάν για το Ραμαζάνι

O Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, ανταποκρινόμενος σε σχετική πρόσκληση του Κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP), που απηύθυνε προς τον ίδιο, αλλά και προς τους άλλους θρησκευτικούς ηγέτες της χώρας, μετέβη την Τρίτη, 4 Απριλίου 2023, στην Άγκυρα, όπου παρετέθη δείπνο Iftar, που προσφέρεται κατά την περίοδο του Ραμαζανιού μετά το τέλος της ημερήσιας νηστείας, και στο οποίο παρέστη ο Πρόεδρος της Τουρκικής Δημοκρατίας κ. Recep Tayyip Erdoğan.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης εξέφρασε τις ευχές του προς τον Πρόεδρο κ. Erdoğan, και δι´ αυτού προς όλους τους μουσουλμάνους της χώρας, για το Ραμαζάνι, ευχήθηκε μάλιστα ο πανάγαθος και ελεήμων Θεός να προστατεύει κάθε άνθρωπο, ιδιαιτέρως δε να ενισχύει τους δοκιμαζόμενους συνανθρώπους μας στις σεισμόπληκτες περιοχές της νοτιοανατολικής Τουρκίας.

Τον Παναγιώτατο, ο οποίος επέστρεψε αυθημερόν στην Πόλη, συνόδευσε ο Σεβ. Μητροπολίτης Προύσης κ. Ιωακείμ.

Να σημειωθεί ότι την Κυριακή, 26 Μαρτίου, ο Παναγιώτατος, συνοδευόμενος από τον Άρχοντα Μ. Χαρτοφύλακα κ. Παντελεήμονα Βίγκα, παρακάθησε, σε δείπνο Ιφτάρ, που παρέθεσε το πολιτικό Κόμμα Gelecek Partisi, με την παρουσία πολιτικών προσωπικοτήτων, εκπροσώπων των θρησκευτικών κοινοτήτων και των μειονοτήτων και πλήθους άλλων προσκεκλημένων, σε αίθουσα εκδηλώσεων του Μητροπολιτικού Δήμου της Πόλεως.

Φωτογραφία αρχείου 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων