03/06/2022 03/06/2022 Στην Ιερά Θεολογική Σχολή της Χάλκης αφίχθη χθες, Πέμπτη 2 Ιουνίου 2022, ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ Βαρθολομαίος, για να συμμετάσχει στο συνέδριο “Eco ευ-ζην: Περιβάλλον, Ζώα, Ηθική” που διοργανώνεται στη Σχολή.  Tο συνέδριο στοχεύει να αναδείξει τους ηθικούς κανόνες που διέπουν την τριμερή σχέση περιβάλλοντος- ζώων-ανθρώπου, υπό το πρίσμα της οικολογίας, της φιλοσοφίας και...
03 Ιουνίου, 2022 - 8:05

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στην Θεολογική Σχολή της Χάλκης

Διαδώστε:
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στην Θεολογική Σχολή της Χάλκης

Στην Ιερά Θεολογική Σχολή της Χάλκης αφίχθη χθες, Πέμπτη 2 Ιουνίου 2022, ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ Βαρθολομαίος, για να συμμετάσχει στο συνέδριο “Eco ευ-ζην: Περιβάλλον, Ζώα, Ηθική” που διοργανώνεται στη Σχολή. 

Tο συνέδριο στοχεύει να αναδείξει τους ηθικούς κανόνες που διέπουν την τριμερή σχέση περιβάλλοντος- ζώων-ανθρώπου, υπό το πρίσμα της οικολογίας, της φιλοσοφίας και της θεολογίας, καθώς επίσης και τη στάση που οφείλουν να επιδεικνύουν οι άνθρωποι απέναντι στα ζώα και στα οικοσυστήματά τους.

Διοργανώνεται από το Διιδρυματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΔΠΜΣ) «Ζώα: Ηθική, Δίκαιο, Ευζωία» του τμήματος Φιλοσοφίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και του Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ, σε συνεργασία με το Οικουμενικό Πατριαρχείο, την Ιερά Θεολογική Σχολή Χάλκης και το Ελληνικό Κλιμάκιο του International Chair in Bioethics.

Οι εργασίες του συνεδρίου ξεκίνησαν χθες ενώ σήμερα αναμένεται να μιλήσει και ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων