19/01/2022 19/01/2022 Πιστός στην παράδοση που τον θέλει αυτή την ημέρα να βρίσκεται στην Τρίγλια της Βιθυνίας για την εορτή των Θεοφανείων, με το Ιουλιανό Ημερολόγιο, είναι και φέτος ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος. Ο Παναγιώτατος χοροστάτησε στη Θεία Λειτουργία που τελέστηκε στον ανακαινισμένο Ιερό Ναό του Αγίου Βασιλείου όπου και μίλησε στους συμμετέχοντες. Υπενθυμίζεται ότι πριν...
19 Ιανουαρίου, 2022 - 9:29
Τελευταία ενημέρωση: 19/01/2022 - 11:00

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στην Τρίγλια για τα Θεοφάνεια (ΒΙΝΤΕΟ)

Διαδώστε:
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στην Τρίγλια για τα Θεοφάνεια (ΒΙΝΤΕΟ)

Πιστός στην παράδοση που τον θέλει αυτή την ημέρα να βρίσκεται στην Τρίγλια της Βιθυνίας για την εορτή των Θεοφανείων, με το Ιουλιανό Ημερολόγιο, είναι και φέτος ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος.

Ο Παναγιώτατος χοροστάτησε στη Θεία Λειτουργία που τελέστηκε στον ανακαινισμένο Ιερό Ναό του Αγίου Βασιλείου όπου και μίλησε στους συμμετέχοντες.

Υπενθυμίζεται ότι πριν περίπου ένα μήνα είχε επισκεφθεί τον Παναγιώτατο ο Δήμαρχος Μουδανιών, του Νομού Προύσας, κ. Hayri Türkyılmaz, όπου είχε δηλώσει ότι αναμένει τον Οικουμενικό Πατριάρχη με μεγάλη χαρά στην Τρίγλια των Μουδανιών για να τελέσει και πάλι τον Αγιασμό των υδάτων.

Η αποστολή του Πρακτορείου ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ στην Τρίγλια

Το Πρακτορείο ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ είχε πραγματοποιήσει αποστολή τον Ιανουάριο του 2019 στην Τρίγλια της Μικράς Ασίας για να καταγράψει τις ιστορικές στιγμές από τον καθαγιασμό των υδάτων ανήμερα της εορτής των Θεοφανείων ( με το Ιουλιανό ημερολόγιο ) 97 χρόνια μετά τον ξεριζωμό του Ελληνικού πληθυσμού της περιοχής.

Δείτε, επίσης, αποκλειστικά πλάνα και ρεπορτάζ από τις λατρευτικές εκδηλώσεις που είχε καταγράψει το Πρακτορείο ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ στην Τρίγλια. Μεταξύ αυτών στιγμές από την Θεία Λειτουργία που τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου, τις αποκλειστικές συνεντεύξηεις του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Προύσης κ. Ελπιδοφόρου, νυν Αρχιεπισκόπου Αμερικής, καθώς επίσης και δηλώσεις Ελλήνων που επέστρεψαν για να γιορτάσουν τα Θεοφάνεια στην πατρίδα τους 97 χρόνια μετά.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων