05/11/2023 05/11/2023 Η Α.Θ. Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος αναχώρησε το μεσημέρι της Παρασκευής, 3 Νοεμβρίου 2023, από την έδρα του, για το Άμπου Ντάμπι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, ανταποκρινόμενος σε σχετικές προσκλήσεις να συμμετάσχει και να μιλήσει σε δύο διεθνή συνέδρια. Ο Παναγιώτατος θα μιλήσει στη 16η Διάσκεψη του “World Policy Conference”, με θέμα “The...
05 Νοεμβρίου, 2023 - 10:23
Τελευταία ενημέρωση: 05/11/2023 - 10:40

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στο Άμπου Ντάμπι – Θα απευθύνει ομιλίες σε δύο Διεθνή Συνέδρια

Διαδώστε:
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στο Άμπου Ντάμπι – Θα απευθύνει ομιλίες σε δύο Διεθνή Συνέδρια

Η Α.Θ. Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος αναχώρησε το μεσημέρι της Παρασκευής, 3 Νοεμβρίου 2023, από την έδρα του, για το Άμπου Ντάμπι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, ανταποκρινόμενος σε σχετικές προσκλήσεις να συμμετάσχει και να μιλήσει σε δύο διεθνή συνέδρια.

Ο Παναγιώτατος θα μιλήσει στη 16η Διάσκεψη του “World Policy Conference”, με θέμα “The International System between Globalization and Disintegration: Which Forces will Prevail?”, καθώς και στη Διάσκεψη για την κλιματική αλλαγή (COP28), με θέμα ”Confluence of Conscience: Uniting Faith Leaders for Planetary Resurgence“.

Στο πλαίσιο της επισκέψεώς του, ο Παναγιώτατος θα έχει συναντήσεις με τον Νούντσιο του Βατικανού στο Μπαχρέιν, στον οποίο και θα παραδώσει απότμημα του ιερού λειψάνου του Αγίου Αρέθα, που μαρτύρησε στην περιοχή, καθώς επίσης και με τον πρίγκιπα Seif, υπουργό Εσωτερικών και αναπλ. Πρωθυπουργό των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, καθώς και με τους Πρέσβεις της Τουρκίας και της Ελλάδος στα Εμιράτα.

Τον Πατριάρχη συνοδεύουν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γέρων Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ και ο Πανοσιολ. Μ. Εκκλησιάρχης κ. Αέτιος, Διευθυντής του Ιδιαιτέρου Πατριαρχικού Γραφείου.

Επίτροπος του Παναγιωτάτου ορίσθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γέρων Δέρκων κ. Απόστολος, ο οποίος και τον προέπεμψε στο Αεροδρόμιο της Πόλης, μαζί με τον Πανοσιολ. Μ. Πρωτοσύγκελλο κ. Θεόδωρο.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων