02/03/2024 02/03/2024 Η Α.Θ. Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος παρέστη στο 3ο Φόρουμ Διπλωματίας της Αττάλεια κατόπιν πρόσκλησης του Υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας Hakan Fidan. Ο Παναγιώτατος μετέβη εκεί αεροπορικώς το πρωί της Παρασκευής 1ης Μαρτίου 2024, συνοδευόμενος από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καλλιουπόλεως και Μαδύτου κ. Στέφανο, Στο αεροδρόμιο της Αττάλεια τον Οικουμενικό Πατριάρχη υποδέχθηκε ο...
02 Μαρτίου, 2024 - 13:53
Τελευταία ενημέρωση: 02/03/2024 - 17:30

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στο Φόρουμ Διπλωματίας της Αττάλειας

Διαδώστε:
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στο Φόρουμ Διπλωματίας της Αττάλειας

Η Α.Θ. Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος παρέστη στο 3ο Φόρουμ Διπλωματίας της Αττάλεια κατόπιν πρόσκλησης του Υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας Hakan Fidan.

Ο Παναγιώτατος μετέβη εκεί αεροπορικώς το πρωί της Παρασκευής 1ης Μαρτίου 2024, συνοδευόμενος από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καλλιουπόλεως και Μαδύτου κ. Στέφανο,

Στο αεροδρόμιο της Αττάλεια τον Οικουμενικό Πατριάρχη υποδέχθηκε ο οικείος Ποιμενάρχης Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πισιδίας κ. Ιώβ με τους κληρικούς της Επαρχίας του.

Η Α.Θ. Παναγιότης παρακολούθησε την εναρκτήρια συνεδρία του Φόρουμ που πραγματοποιήθηκε στο εν Belek συνεδριακό Κέντρο, κατά την οποία μίλησαν ο Υπουργός Εξωτερικών και ο Πρόεδρος της Τουρκικής Δημοκρατίας Recep Tayyip Erdoğan, και το απόγευμα επέστρεψε στην Πόλη.

Το θέμα του Φόρουμ είναι «Προβάλλοντας την διπλωματίαν εις περίοδον κρίσεων» και συμμετέχουν 4000 σύνεδροι, μεταξύ των οποίων πολλοί Αρχηγοί Κρατών και Κυβερνήσεων, Υπουργοί, Πρέσβεις κ.α.

Κατά την παρουσία του στο χώρο του Φόρουμ, ο Οικουμενικός Πατριάρχης είχε εγκάρδια επικοινωνία με τον Πρωθυπουργό της Ουγγαρίας κ. Viktor Orban, Υπουργούς της Τουρκικής Κυβερνήσεως, Πρέσβεις διαπιστευμένους στην Άγκυρα με τους οποίους συνδέεται φιλικώς και άλλες προσωπικότητες.

(Φωτογραφία αρχείου: Ραφαήλ Γεωργιάδης / ope.gr)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων