19/10/2019 19/10/2019 «Είναι υποχρέωση όλων να αγωνιζόμαστε, στο μέτρο των δυνατοτήτων του ο καθένας, για την ελευθερία του ανθρωπίνου προσώπου», τόνισε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος από τον αρχαιολογικό χώρο του Επταπυργίου (Γεντί Κουλέ), το οποίο προϋπήρξε για πολλά χρόνια φυλακή και τόπος μαρτυρίου και επισκέφθηκε χθες Παρασκευή 18 Οκτωβρίου στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη Θεσσαλονίκη. «Η...
19 Οκτωβρίου, 2019 - 17:19
Τελευταία ενημέρωση: 19/10/2019 - 17:35

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στο “Γεντί Κουλέ”

Διαδώστε:
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στο “Γεντί Κουλέ”

«Είναι υποχρέωση όλων να αγωνιζόμαστε, στο μέτρο των δυνατοτήτων του ο καθένας, για την ελευθερία του ανθρωπίνου προσώπου», τόνισε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος από τον αρχαιολογικό χώρο του Επταπυργίου (Γεντί Κουλέ), το οποίο προϋπήρξε για πολλά χρόνια φυλακή και τόπος μαρτυρίου και επισκέφθηκε χθες Παρασκευή 18 Οκτωβρίου στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη Θεσσαλονίκη.

«Η ελπίς της ελευθερίας δεν φυλακίζεται, αλλά και η αληθής ελευθερία είναι δώρον του Αγίου Πνεύματος και αποτελεί εσωτερική και καρδιακή υπόθεση, ακόμη και όταν οι εξωτερικαί συνθήκαι δεν είναι πρόσφοροι» είπε ακόμη ο κ. Βαρθολομαίος.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης τέλεσε τα θυρανοίξια του ανακαινισμένου παρεκκλησίου του Αγίου Ελευθερίου, το οποίο βρίσκεται στον περίβολο του επταπυργίου  και κτίστηκε από τον καταγόμενο από τα Δουμπιά Χαλκιδικής, πρώην κρατούμενο για κοινωνικά φρονήματα το 1918, ιερομόναχο αρχιμανδρίτη, Μελχισεδεκ Μακρή.
Τον κ. Βαρθολομαίο υποδέχθηκε στο Επταπύργιο και προσφώνησε ο αναπληρωτής προϊστάμενος Εφορίας Αρχαιοτήτων Πόλης Θεσσαλονίκης Γιώργιος Σκιαδαρέσης, ενώ παραβρέθηκαν ο δήμαρχος Νεάπολης -Συκεών Συμεών Δανιηλίδης, αρχαιολόγοι, κληρικοί, πολίτες, καθώς και οι πρώην πολιτικοί κρατούμενοι κατά τη διάρκεια της επταετούς δικτατορίας, Στέλιος Νέστωρ και Ακης Μαλτσίδης, οι οποίοι διηγήθηκαν στον Παναγιώτατο προσωπικές τους ιστορίες.


Δείτε το βίντεο του Πρακτορείου ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ από την επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη στο Γεντί Κουλέ:

 

 

Ρεπορτάζ: Βασίλης Χάδος
Επιμέλεια βίντεο: Πέπη Οικονομάκη
Κάμερα: Αλέξης Κωνστάντης 
Μοντάζ: Κώστας Κουράκος 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων