14/10/2023 14/10/2023 Ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος μετέβη την Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2023 στο Α’ Κοιμητήριο των Αθηνών όπου τέλεσε Τρισάγια προ των τάφων των μακαριστών Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κυρού Χριστοδούλου, και Μητροπολίτου Περγάμου κυρού Ιωάννου, και αμέσως μετά, κατόπιν επιθυμίας του, επισκέφθηκε τον τάφο της αειμνήστου Σοφούλας Αφεντούλη, προκειμένου να θαυμάσει το εξαιρετικό...
14 Οκτωβρίου, 2023 - 11:31
Τελευταία ενημέρωση: 14/10/2023 - 11:42

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης τέλεσε Τρισάγιο για τον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο

Διαδώστε:
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης τέλεσε Τρισάγιο για τον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο

Ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος μετέβη την Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2023 στο Α’ Κοιμητήριο των Αθηνών όπου τέλεσε Τρισάγια προ των τάφων των μακαριστών Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κυρού Χριστοδούλου, και Μητροπολίτου Περγάμου κυρού Ιωάννου, και αμέσως μετά, κατόπιν επιθυμίας του, επισκέφθηκε τον τάφο της αειμνήστου Σοφούλας Αφεντούλη, προκειμένου να θαυμάσει το εξαιρετικό γλυπτό που την απεικονίζει «Κοιμωμένη», δημιούργημα του κορυφαίου γλύπτη αειμνήστου Γιαννούλη Χαλεπά.

Ο Παναγιώτατος βρέθηκε στην Αθήνα για την παρακολούθηση του Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου με την ευκαιρία της συμπλήρωσης εκατό ετών από την ίδρυση και την πρώτη κυκλοφορία του επιστημονικού περιοδικού της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος υπό τον τίτλο «ΘΕΟΛΟΓΙΑ».

(Φωτoγραφίες: Νίκος Παπαχρήστου)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων