30/10/2023 30/10/2023 O Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, συνοδευόμενος από τον Θεοφιλ. Επίσκοπο Τράλλεων κ. Βενιαμίν, μετέβη το πρωί της Κυριακής, 29ης Οκτωβρίου 2023, στην Άγκυρα και παρέστη στη δεξίωση στο Προεδρικό Μέγαρο για την 100ή επέτειο εγκαθίδρυσης της Δημοκρατίας στην Τουρκία. Παρέστησαν και οι άλλοι θρησκευτικοί ηγέτες, όπως πάντοτε, πλείστοι διπλωμάτες ξένων χωρών και πολλοί ακόμα επίσημοι....
30 Οκτωβρίου, 2023 - 12:00
Τελευταία ενημέρωση: 30/10/2023 - 12:04

Ο Πατριάρχης στις εορταστικές εκδηλώσεις για την εκατονταετηρίδα της Τουρκικής Δημοκρατίας

Διαδώστε:
Ο Πατριάρχης στις εορταστικές εκδηλώσεις για την εκατονταετηρίδα της Τουρκικής Δημοκρατίας

O Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, συνοδευόμενος από τον Θεοφιλ. Επίσκοπο Τράλλεων κ. Βενιαμίν, μετέβη το πρωί της Κυριακής, 29ης Οκτωβρίου 2023, στην Άγκυρα και παρέστη στη δεξίωση στο Προεδρικό Μέγαρο για την 100ή επέτειο εγκαθίδρυσης της Δημοκρατίας στην Τουρκία.

Παρέστησαν και οι άλλοι θρησκευτικοί ηγέτες, όπως πάντοτε, πλείστοι διπλωμάτες ξένων χωρών και πολλοί ακόμα επίσημοι.

Νωρίς το απόγευμα ο Πατριάρχης και οι λοιποί εκπρόσωποι δογμάτων και θρησκειών, υπουργοί και άλλοι επίσημοι συνταξίδεψαν με τον αρχηγό του Κράτους κ. Ερντογάν με το προεδρικό αεροσκάφος στην Πόλη.

“Εκεί από το αεροδρόμιο οδηγήθηκαν στο Σουλτανικό περίπτερο Vahdettin Köşkü, στην ανατολική πλευρά του Βοσπόρου, όπου παρακολούθησαν ένα πλούσιο εορταστικό πρόγραμμα, άκουσαν την ομιλία του κ. Προέδρου και παρεκάθησαν σε δείπνο που παρατέθηκε σε στενό κύκλο. Οι εντυπωσιακές εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν στις 8:30 μ.μ.”, αναφέρει το ανακοινωθέων του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων