14/11/2019 14/11/2019 Στο Βέλγιο μετέβη η Α.Θ.Π ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψής του στην Ορθόδοξη Μητρόπολη του Βελγίου, που εορτάζει τα πενήντα χρόνια της ίδρυσής της από το Οικουμενικό Πατριαρχείο. Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος γνωστός για τα οικολογικά του ενδιαφέροντα θέλησε να θαυμάσει το πράσινο τοπίο της περιοχής, όπου κατέλυσε, μετά το γεμάτο πρόγραμμά...
14 Νοεμβρίου, 2019 - 11:36
Τελευταία ενημέρωση: 14/11/2019 - 11:11

Ο περίπατος του Πατριάρχη στη φύση του Βελγίου

Διαδώστε:
Ο περίπατος του Πατριάρχη στη φύση του Βελγίου

Στο Βέλγιο μετέβη η Α.Θ.Π ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψής του στην Ορθόδοξη Μητρόπολη του Βελγίου, που εορτάζει τα πενήντα χρόνια της ίδρυσής της από το Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος γνωστός για τα οικολογικά του ενδιαφέροντα θέλησε να θαυμάσει το πράσινο τοπίο της περιοχής, όπου κατέλυσε, μετά το γεμάτο πρόγραμμά του μιας ολόκληρης εβδομάδος. Ήταν ένα ωραιότατο εντυπωσιακό τοπίο της περιοχής των Αρδεννών στην Βαλωνία, έξω από τις Βρυξέλλες 100 και πλέον χιλιόμετρα.

Η χαρά του Πατριάρχη ήταν έκδηλη στο πρόσωπό του, αλλά και στα πρόσωπα των συνοδών του, Ελλήνων και Βέλγων, όπου για μια ώρα περίπου περπάτησαν στο καταπράσινο τοπίο. Και αυτά λίγη ώρα πριν αναχωρήσουν για το Λουξεμβούργο, τελευταίο σταθμό της πολυήμερης Πατριαρχικής επίσκεψης στην Μητρόπολη Βελγίου την οποία ποιμαίνει ο άξιος κατά πάντα Μητροπολίτης Αθηναγόρας, Φλαμανδός την καταγωγή, ελληνοτραφείς και αγαπητός από όλους μικρούς και μεγάλους, Ορθοδόξους και μη – ένα δώρο του Θεού στην Εκκλησία του.

Πηγή: Φως Φαναρίου-Ρεπορτάζ – φωτογραφίες Νικολάου Μαγγίνα

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων