04/12/2023 04/12/2023 Την Παρασκευή, 1 Δεκεμβρίου, ο Πρόεδρος του Ακαδημαϊκού Συμβουλίου της Πατριαρχικής Ανώτατης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Κρήτης (ΠΑΕΑΚ) Αναπληρωτής Καθηγητής κ. Μιχαήλ Στρουμπάκης, στο πλαίσιο της επισκέψεώς του στο Σεπτό Κέντρο της Ορθοδοξίας κατά τη Θρονική εορτή, είχε συνάντηση με την Α.Θ.Π. τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο στο Πατριαρχικό Γραφείο, προκειμένου να υποβάλει τα σέβη του και...
04 Δεκεμβρίου, 2023 - 15:43
Τελευταία ενημέρωση: 04/12/2023 - 15:25

Ο Πρόεδρος της ΠΑΕΑΚ στον Οικουμενικό Πατριάρχη

Διαδώστε:
Ο Πρόεδρος της ΠΑΕΑΚ στον Οικουμενικό Πατριάρχη

Την Παρασκευή, 1 Δεκεμβρίου, ο Πρόεδρος του Ακαδημαϊκού Συμβουλίου της Πατριαρχικής Ανώτατης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Κρήτης (ΠΑΕΑΚ) Αναπληρωτής Καθηγητής κ. Μιχαήλ Στρουμπάκης, στο πλαίσιο της επισκέψεώς του στο Σεπτό Κέντρο της Ορθοδοξίας κατά τη Θρονική εορτή, είχε συνάντηση με την Α.Θ.Π. τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο στο Πατριαρχικό Γραφείο, προκειμένου να υποβάλει τα σέβη του και να εκζητήσει τις Πατριαρχικές ευχές επί τη αναλήψει των νέων καθηκόντων του ως Προέδρου.

Ο κ. Στρουμπάκης μετέφερε στον Παναγιώτατο την αγάπη, το σεβασμό και την υιική αφοσίωση όλων των μελών του Διδακτικού-Διοικητικού Προσωπικού της Ακαδημίας και των φοιτητών στο Οικουμενικό Πατριαρχείο και ιδιαιτέρως προς τον Παναγιώτατο.

Ο Παναγιώτατος ευχήθηκε στον νέο Πρόεδρο μετά πατρικής στοργής και έδωσε την ευλογία της Μητρός Εκκλησίας για ευόδωση του έργου της Ακαδημίας, καθώς φέρει το όνομα Πατριαρχική, υπενθυμίζοντας το ιερό χρέος και την αποστολή της έναντι της Εκκλησίας και της κοινωνίας. Στη συνάντηση, επιπλέον, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τη λειτουργία της Πατριαρχικής Ακαδημίας, καθώς και προτάσεις στενότερης διασύνδεσής της με τη Μητέρα Εκκλησία. Τέλος, ο Παναγιώτατος χάρισε στον Πρόεδρο εκδόσεις της Ιεράς Θεολογικής Σχολής της Χάλκης και ψηφιακούς δίσκους εκκλησιαστικής και παραδοσιακής μουσικής, για την επιμόρφωση και καλλιέργεια των φοιτητών της Πατριαρχικής Ακαδημίας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων