19/06/2021 19/06/2021 Το Οικουμενικό Πατριαρχείο επισκέφθηκε το Σάββατο, ο Πρόεδρος των Σκοπίων κ. Stevo Pendarovski. Στα προπύλαια του Πατριαρχείου, τον Εξοχ. κ. Πρόεδρο, ο οποίος συνοδευόταν από υψηλόβαθμα στελέχη της Προεδρίας και τον Γενικό Πρόξενο της χώρας του στην Πόλη, Εντιμ. κ. Aktan Ago, καλωσόρισαν οι Πανοσιολ. Μ. Πρωτοσύγκελλος κ. Θεόδωρος και Αρχιμ. κ. Γρηγόριος, Αρχιγραμματέας της...
19 Ιουνίου, 2021 - 19:21
Τελευταία ενημέρωση: 19/06/2021 - 19:28

Ο Πρόεδρος των Σκοπίων στο Οικουμενικό Πατριαρχείο (ΦΩΤΟ)

Διαδώστε:
Ο Πρόεδρος των Σκοπίων στο Οικουμενικό Πατριαρχείο (ΦΩΤΟ)

Το Οικουμενικό Πατριαρχείο επισκέφθηκε το Σάββατο, ο Πρόεδρος των Σκοπίων κ. Stevo Pendarovski.

Στα προπύλαια του Πατριαρχείου, τον Εξοχ. κ. Πρόεδρο, ο οποίος συνοδευόταν από υψηλόβαθμα στελέχη της Προεδρίας και τον Γενικό Πρόξενο της χώρας του στην Πόλη, Εντιμ. κ. Aktan Ago, καλωσόρισαν οι Πανοσιολ. Μ. Πρωτοσύγκελλος κ. Θεόδωρος και Αρχιμ. κ. Γρηγόριος, Αρχιγραμματέας της Αγίας και Ιεράς Συνόδου, μαζί με τους κληρικούς της Πατριαρχικής Αυλής.

Ακολούθως, ο κ. Pendarovski και τα μέλη της Αντιπροσωπείας του, προσκύνησαν στον Πατριαρχικό Ναό, και στη συνέχεια έγιναν δεκτοί από τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο, ο οποίος εξέφρασε τη χαρά του για την επίσκεψη του Εξοχ. κ. Προέδρου στην Έδρα της Πρωτοθρόνου Εκκλησίας της Ορθοδοξίας. Ο κ. Pendarovski ανέφερε στην απάντησή του ότι είχε βρεθεί και πάλι στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, στις αρχές της δεκαετίας του 2000, συνοδεύοντας τον τότε Πρόεδρο της χώρας του, ως μέλος του επιτελείου του.

Στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε σε εγκάρδια ατμόσφαιρα, παρέστησαν ο Σεβ. Μητροπολίτης Γέρων Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ, οι Πανοσιολ. Μ. Πρωτοσύγκελλος κ. Θεόδωρος, Αρχιμ. κ. Γρηγόριος, Αρχιγραμματέας της Αγίας και Ιεράς Συνόδου, και ο Μ. Σύγκελλος κ. Ιάκωβος, καθώς και τα μέλη της Συνοδείας του Εξοχ. κ. Προέδρου.

Ακολούθησε κατ’ ιδίαν συνάντηση του Παναγιωτάτου με τον Εξοχ. κ. Πρόεδρο, οι οποίοι αντάλλαξαν απόψεις για θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης αποχαιρέτησε τον Πρόεδρο κ. Stevo Pendarovski στα προπύλαια του Πατριαρχείου, κατά την αναχώρησή του από το Φανάρι, και τον ευχαρίστησε για την επίσκεψή του και για την ενδιαφέρουσα συζήτηση που είχαν.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Φωτογραφίες:  Νίκος Παπαχρήστου / Οικουμενικό Πατριαρχείο

 

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων