25/10/2019 25/10/2019 Συνέντευξη-αφιέρωμα στην Α.Θ.Π. στον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο φιλοξενεί το ρουμανικό ιντερνετικό μέσο ενημέρωσης EVZ. Στο σχετικό άρθρο γίνεται αναφορά στο Οικουμενικό Πατριαρχείο και στο ρόλο του στην ιστορία, περιγράφεται το έργο του Πατριάρχη με ιδιαίτερη μνεία στις οικολογικές του ευαισθησίες και εν συνεχεία ο Παναγιώτατος μιλά για το πώς αντιμετωπίζεται η Ορθοδοξία σε μια...
25 Οκτωβρίου, 2019 - 8:02
Τελευταία ενημέρωση: 25/10/2019 - 7:55

“Ο Χριστιανισμός είναι θρησκεία αγάπης και διαλόγου”

Διαδώστε:
“Ο Χριστιανισμός είναι θρησκεία αγάπης και διαλόγου”

Συνέντευξη-αφιέρωμα στην Α.Θ.Π. στον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο φιλοξενεί το ρουμανικό ιντερνετικό μέσο ενημέρωσης EVZ.
Στο σχετικό άρθρο γίνεται αναφορά στο Οικουμενικό Πατριαρχείο και στο ρόλο του στην ιστορία, περιγράφεται το έργο του Πατριάρχη με ιδιαίτερη μνεία στις οικολογικές του ευαισθησίες και εν συνεχεία ο Παναγιώτατος μιλά για το πώς αντιμετωπίζεται η Ορθοδοξία σε μια χώρα όπως η Τουρκία, όπου η πλειοψηφία είναι μουσουλμάνοι, για τις σχέσεις του με την Ρουμανία, αλλά και για την κατάσταση στην Ορθόδοξη Εκκλησία.

“Με πολλούς τρόπους, το περιβάλλον συμβολίζει και αντιπροσωπεύει τη συλλογική ευθύνη που έχουμε να προστατεύσουμε το πολύτιμο δώρο της Δημιουργίας του Θεού” ανέφερε, προσθέτοντας ότι είναι χρέος όλων μας να ανταποκριθούμε στην οικολογική κρίση και να προστατεύσουμε τον εύθραυστο μας πλανήτη για τις μελλοντικές γενιές.

Επανέλαβε την πρότασή του να διδάσκονται μαθήματα οικολογίας στις θεολογικές σχολές και υπογράμμισε ότι οι κληρικοί μας εκπαιδεύονται στη σπουδαιότητα τέτοιων προβλημάτων και προκλήσεων, τότε θα είναι σε θέση να μεταδώσουν το μήνυμα σε ολόκληρη την κοινωνία.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης αναφέρθηκε στην αξία του διαλόγου ως βασικό στοιχεία της Ορθόδοξης Εκκλησίας: “Ο Χριστιανισμός μπορεί να θεωρηθεί ως θρησκεία αγάπης και διαλόγου” είπε και “αυτά υποστηρίζει η Ορθοδοξία στον σύγχρονο κόσμο”.

Ερωτηθείς για τα ταξίδια που έχει κάνει σε όλον τον κόσμο και τις ομιλίες του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, τα Ηνωμένα Έθνη,την UNESCO αλλά και Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ ο Παναγιώτατος τόνισε: “Υπάρχει μερικές φορές μια εσφαλμένη αντίληψη ότι η θρησκεία έχει τις δικές της ανησυχίες, ενώ η κοινωνία έχει τα δικά της συμφέροντα. Αυτό δεν είναι ισχύει. Ο καθένας πρέπει να συνεργαστεί για να βελτιώσει τις συνθήκες στον κόσμο μας. Επομένως, οπουδήποτε κι αν είμαστε, το μήνυμα είναι πάντα ένα και το αυτό: προκειμένου να υπάρξει οποιαδήποτε σημαντική ή ουσιαστική αλλαγή στον κόσμο, πρέπει να υπάρξει συντονισμένη προσπάθεια από κάθε τομέα της κοινωνίας. Και η θρησκεία είναι ένας αναπόσπαστος και ανεκτίμητος εταίρος σε αυτό το καθήκον»

Αναφερόμενος στην Ρουμανία ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος τόνισε ότι πάντοτε έτρεφε μια ιδιαίτερη αγάπη και θαυμασμό για την Εκκλησία της Ρουμανίας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων