12/08/2019 12/08/2019 Συγκινητική υπήρξε η αντάποκριση του κόσμου στην όμορφη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Πέτρας και Χερρονήσου το εσπέρας του Σαββάτου 10 Αυγούστου, στο Κινηματοθέατρο «Δρήρος» Νεαπόλεως. Η εκδήλωση αφορούσε στην παρουσίαση, μέσα από την προβολή τριών ταινιών μικρού μήκους, του ιεραποστολικού έργου που επετελέσθη στη μακρινή Νέα Ζηλανδία κατά την περίοδο...
12 Αυγούστου, 2019 - 19:51
Τελευταία ενημέρωση: 12/08/2019 - 19:47

“Οι Έλληνες στη Ν. Ζηλανδία διατηρούν άσβεστη τη φλόγα της Ελληνορθοδοξίας”

Διαδώστε:
“Οι Έλληνες στη Ν. Ζηλανδία διατηρούν άσβεστη τη φλόγα της Ελληνορθοδοξίας”

Συγκινητική υπήρξε η αντάποκριση του κόσμου στην όμορφη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Πέτρας και Χερρονήσου το εσπέρας του Σαββάτου 10 Αυγούστου, στο Κινηματοθέατρο «Δρήρος» Νεαπόλεως.

Η εκδήλωση αφορούσε στην παρουσίαση, μέσα από την προβολή τριών ταινιών μικρού μήκους, του ιεραποστολικού έργου που επετελέσθη στη μακρινή Νέα Ζηλανδία κατά την περίοδο της Αρχιερατείας του Σεβασμ. Μητροπολίτου κ. Αμφιλοχίου, αλλά και συνεχίζει να επιτελείται προνοία του νεοεκλεγέντος Σεβασμ. Μητροπολίτου Νέας Ζηλανδίας κ. Μύρωνος.

Ο Σεβασμ. Μητροπολίτης κ. Μύρων απηύθυνε χαιρετισμό, στον οποίο αναφέρθηκε με συγκινητικούς λόγους για τον αγώνα που καταβάλλουν οι Έλληνες μετανάστες στη Νέα Ζηλανδία, με σκοπό να διακρατήσουν άσβεστη τη φλόγα της Ελληνορθοδοξίας και τη σημαντική ιεραποστολική δράση που επιτελείται στους ιθαγενείς της χώρας και των νήσων του Νοτιοανατολικού Ειρηνικού Ωκεανού Φίτζι, Σαμόα και Τόνγκα.

Εν συνεχεία, τον λόγο έλαβε ο Σεβασμ. Μητροπολίτης κ. Γεράσιμος ο οποίος συνεχάρη τον Σεβασμ. Μητροπολίτη κ. Μύρωνα για τις ουσιαστικές ποιμαντικές δράσεις που επιτελεί με ήθος και υπομονή και ανακουφίζουν τις ανθρώπινες ψυχές. Εξέφρασε δε την παντοτινή υποστήριξη και την αμέριστη συμπαράσταση στο απαιτητικό του διακόνημα και προέτρεψε το κοινό να ενισχύσει οικονομικά, κατά το δυνατόν, τις δράσεις της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Ζηλανδίας, με την αγορά κουπονιών.

Προ της πραγματοποίησης της εκδηλώσεως, τελέσθηκαν στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μεγάλης Παναγίας Νεαπόλεως οι Ακολουθίες του Εσπερινού και του Παρακλητικού Κανόνος προς την Υπεραγία Θεοτόκο, χοροστατούντων των σεβαστών Αρχιερέων Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γερασίμου και Νέας Ζηλανδίας κ. Μύρωνος.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων