31/01/2019 01/02/2019 Την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2019, θα τελεσθεί η ενθρόνιση του Νέου Προκαθήμενου της Εκκλησίας της Ουκρανίας, Μητροπολίτου κ. Επιφάνιου στον ιστορικό ναό Της Του Θεού Σοφίας. Ο Παναγιώτος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, κατέληξε σε μια τετραμελή αποστολή η οποία αποτελείται από δύο Ιεράρχες και δύο Ηγουμένους από το Άγιο Όρος. Οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Γαλλίας κ.Εμμανουήλ,...
31 Ιανουαρίου, 2019 - 14:22
Τελευταία ενημέρωση: 01/02/2019 - 10:52

Η αποστολή του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην ενθρόνιση του Κιέβου

Διαδώστε:
Η αποστολή του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην ενθρόνιση του Κιέβου

Την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2019, θα τελεσθεί η ενθρόνιση του Νέου Προκαθήμενου της Εκκλησίας της Ουκρανίας, Μητροπολίτου κ. Επιφάνιου στον ιστορικό ναό Της Του Θεού Σοφίας.

Ο Παναγιώτος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, κατέληξε σε μια τετραμελή αποστολή η οποία αποτελείται από δύο Ιεράρχες και δύο Ηγουμένους από το Άγιο Όρος. Οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Γαλλίας κ.Εμμανουήλ, και Ανδριανουπόλεως κ. Αμφιλόχιος καθώς επίσης και οι Καθηγούμενοι της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου, Αρχιμ. Εφραίμ και της Ιεράς Μονής Ξενοφώντος Αρχιμ. Αλέξιος θα παραβρεθούν στην ενθρόνιση ως επίσημοι απεσταλμένοι του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ Βαρθολομαίου.

Οι Ιεράρχες και οι καθηγούμενοι επιλέχθηκαν προσωπικά από τον Παναγιώτατο, για την ενθρόνιση ενώ θα πρέπει να τονισθεί ότι η επιλογή των Ηγουμένων δεν ήταν επιλογή των Μονών του Αγίου Όρους, ούτε εστάλησαν από την Ιερά Κοινότητα ως εκπρόσωποι αυτής.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων