16/11/2023 16/11/2023 Επίσκεψη στην Έδρα του Οικουμενικού Πατριαρχείου πραγματοποίησαν, σήμερα, Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2023, οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ. Χρυσόστομος, Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλος, Ελασσώνος κ. Χαρίτων και Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ. Νικηφόρος, καθώς και οι νεοεκλεγέντες Μητροπολίτες Θεσσαλονίκης κ. Φιλόθεος, Παραμυθίας, Φιλιατών και Γηρομερίου κ. Σεραπίων και Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας...
16 Νοεμβρίου, 2023 - 17:07
Τελευταία ενημέρωση: 16/11/2023 - 18:21

Οι νέοι Μητροπολίτες Θεσσαλονίκης, Παραμυθίας και Φλωρίνης έλαβαν την ευχή του Οικουμενικού Πατριάρχη

Διαδώστε:
Οι νέοι Μητροπολίτες Θεσσαλονίκης, Παραμυθίας και Φλωρίνης έλαβαν την ευχή του Οικουμενικού Πατριάρχη

Επίσκεψη στην Έδρα του Οικουμενικού Πατριαρχείου πραγματοποίησαν, σήμερα, Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2023, οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ. Χρυσόστομος, Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλος, Ελασσώνος κ. Χαρίτων και Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ. Νικηφόρος, καθώς και οι νεοεκλεγέντες Μητροπολίτες Θεσσαλονίκης κ. Φιλόθεος, Παραμυθίας, Φιλιατών και Γηρομερίου κ. Σεραπίων και Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας κ. Ειρηναίος, και οι Θεοφιλ. Επίσκοποι Σκοπέλου κ. Νικηφόρος και Αμφιπόλεως κ. Χριστοφόρος.

Ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, πλαισιούμενος από τα μέλη της Αγίας και Ιεράς Συνόδου, που συνεδριάζει στο Φανάρι, στο πλαίσιο των τακτικών εργασιών της για τον μήνα Νοέμβριο, δέχθηκε με στοργή και εγκαρδιότητα τους εξ Ελλάδος Αρχιερείς στην Αίθουσα του Θρόνου.

Ο νέοι Ποιμενάρχες των τριών ιστορικών Μητροπόλεων, από τις εν Ελλάδι εκκλησιαστικές Επαρχίες του Οικουμενικού Θρόνου, των λεγομένων «Νέων Χωρών», ζήτησαν και έλαβαν, πριν από την ενθρόνισή τους, την ευχή του Οικουμενικού Πατριάρχου.

Επίσης, ο Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος παρουσίασε στον Παναγιώτατο τον νεοεκλεγέντα βοηθό του Επίσκοπο Σκοπέλου κ. Νικόδημο, αυτάδελφο του παρισταμένου Μητροπολίτου Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ. Νικηφόρου, και ο Μητροπολίτης Κοζάνης κ. Παύλος τον νεοκλεγέντα βοηθό του Επίσκοπο Αμφιπόλεως κ. Χριστοφόρο.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης τους συνεχάρη για την επάξια εκλογή τους, τοὺς προσέφερε από ένα αρχιερατικό εγκόλπιο και ευχήθηκε στους μεν επαρχιούχους καλλίκαρπη Ποιμαντορία, στους δε βοηθούς καλή διακονία παρά τους Ποιμενάρχες τους.

Ακολούθως παρεκάθησαν σε γεύμα στην Πατριαρχική τράπεζα.

Περισσότερες φωτογραφίες από τον φακό του Νίκου Παπαχρήστου:

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Στις 18, 19 και 25 Νοεμβρίου οι ενθρονίσεις των Μητροπολιτών Παραμυθίας, Φλωρίνης και Θεσσαλονίκης

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων