03/05/2019 03/05/2019 Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος ηγήθηκε χθες (2-5-2019) της 31ης «Πορείας των Ζώντων», για τα έξι εκατομμύρια Εβραίων που εξοντώθηκαν στα Ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης. Στο Οσβιέτσιμ, όπως ονομάζεται στα πολωνικά το Άουσβιτς, πραγματοποιήθηκε χθες η «Πορεία των Ζώντων» με τη συμμετοχή 10.000 ατόμων από όλο τον κόσμο. Στη φετινή πορεία παραβρέθηκαν ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ....
03 Μαΐου, 2019 - 8:42
Τελευταία ενημέρωση: 03/05/2019 - 11:27

“Το Άουσβιτς θα παραμένει πάντα ένα σύμβολο της ρίζας του κακού”

Διαδώστε:
“Το Άουσβιτς θα παραμένει πάντα ένα σύμβολο της ρίζας του κακού”

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος ηγήθηκε χθες (2-5-2019) της 31ης «Πορείας των Ζώντων», για τα έξι εκατομμύρια Εβραίων που εξοντώθηκαν στα Ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης. Στο Οσβιέτσιμ, όπως ονομάζεται στα πολωνικά το Άουσβιτς, πραγματοποιήθηκε χθες η «Πορεία των Ζώντων» με τη συμμετοχή 10.000 ατόμων από όλο τον κόσμο. Στη φετινή πορεία παραβρέθηκαν ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος και ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, ο οποίος ήταν επικεφαλής ελληνικής αντιπροσωπείας.

“Το Άουσβιτς θα παραμένει πάντα ένα σύμβολο της ρίζας του κακού – απόδειξη της καταστροφής και της βίας της οποίας ο άνθρωπος είναι σε θέση, όταν πέφτει θύμα στη ρητορική του μίσους να εξουδετερώσει κάθε δημιουργική δύναμη” ανέφερε μεταξύ άλλων στην ομιλία του ο Παναγιώτατος κ.κ. Βαρθολομαίος. Επίσης υπενθύμισε τον ρόλο του Οικουμενικού Πατριαρχείου, στα 28 χρόνια που ηγείται αυτού, έναντι στα φαινόμενα του αντισημιτισμού, του ρατσισμού και της θρησκευτικής μισαλλοδοξίας. Αναφέρθηκε στη σημασία του διαλόγου και χαρακτήρισε αυτόν ως “πολύτιμο δώρο του Θεού”, ενώ υπογράμμισε ότι ο διάλογος: “προάγει την αμοιβαία γνωριμία και την εκτίμηση, χτίζει το σεβασμό για τη διαφορετικότητα. Ο διάλογος είναι πάντα μια χειρονομία και μια πηγή αλληλεγγύης”.

Η πορεία πραγματοποιείται κάθε χρόνο στο Άουσβιτς-Μπιρκενάου, της Κρακοβίας και στην φετινή πορεία συμμετέχει για πρώτη φορά ο Οικουμενικός Πατριάρχης, ύστερα από πρόσκληση της Διεθνούς Οργανωτικής Επιτροπής της Πορείας και του ελληνικού τμήματος του Διεθνούς Ανθρωπιστικού Οργανισμού «AGAPE».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων