01/10/2023 06/12/2023 Η Α.Θ. Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος συμμετείχε μαζί με την Α. Αγιότητα τον Πάπα Ρώμης Φραγκίσκο και την Α. Χάριν τον Αρχιεπίσκοπο Καντουαρίας Ιουστίνο Welby, καθώς και με άλλους θρησκευτικούς ηγέτες, στην Οικουμενική προσευχή, που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου 30 Σεπτεμβρίου 2023, στην πλατεία του Αγίου Πέτρου, μπροστά από τη φερώνυμη Βασιλική....
01 Οκτωβρίου, 2023 - 16:15
Τελευταία ενημέρωση: 06/12/2023 - 1:14

Οικουμενική προσευχή στη Ρώμη παρουσία του Πατριάρχη Βαρθολομαίου

Διαδώστε:
Οικουμενική προσευχή στη Ρώμη παρουσία του Πατριάρχη Βαρθολομαίου

Η Α.Θ. Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος συμμετείχε μαζί με την Α. Αγιότητα τον Πάπα Ρώμης Φραγκίσκο και την Α. Χάριν τον Αρχιεπίσκοπο Καντουαρίας Ιουστίνο Welby, καθώς και με άλλους θρησκευτικούς ηγέτες, στην Οικουμενική προσευχή, που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου 30 Σεπτεμβρίου 2023, στην πλατεία του Αγίου Πέτρου, μπροστά από τη φερώνυμη Βασιλική.

Η Οικουμενική προσευχή, που διοργανώθηκε από τη Γαλλική Μοναστική Κοινότητα του Ταιζέ και στην οποία συμμετείχαν τριάντα χιλιάδες νέοι, πραγματοποιήθηκε με αφορμή την επικείμενη 16η Τακτική Σύνοδο των ΡΚαθολικών Επισκόπων, που θα διαρκέσει όλο τον Οκτώβριο, με θέμα: «Προς μία Εκκλησία Συνοδική: κοινωνία, συμμετοχή, αποστολή».

Τις εργασίες της Συνόδου θα παρακολουθήσει, εκ μέρους του Οικουμενικού Πατριαρχείου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πισιδίας κ. Ιώβ, Ορθόδοξος Συμπρόεδρος της Διεθνούς Μικτής Επιτροπής επί του Θεολογικού Διαλόγου μεταξύ Ορθοδόξου και Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας.

Νωρίς το πρωί της ίδιας ημέρας, σε ιδιαιτέρως εγκάρδια και αδελφική ατμόσφαιρα, ο Οικουμενικός Πατριάρχης είχε κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Πάπα Ρώμης, και αμέσως μετά παρέστη στην Πλατεία του Αγίου Πέτρου στην επίσημη τελετή καθιερώσεως από τον Προκαθήμενο της ΡΚαθολικής Εκκλησίας είκοσι ενός νέων Καρδιναλίων.

Το μεσημέρι ο Παναγιώτατος παρακάθησε σε γεύμα που παρέθεσε προς τιμήν του ο Πρέσβης της Τουρκικής Δημοκρατίας παρά τω Βατικανώ κ. Ufuk Ulutaş.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης αφίχθη στη Ρώμη το βράδυ της Παρασκευής 29 Σεπτεμβρίου 2023, προερχόμενος από τη Βιέννη και συνοδευόμενος από τον Πανοσιολ. Μ. Εκκλησιάρχη κ. Αέτιο, Διευθυντή του Ιδιαιτέρου Πατριαρχικού Γραφείου. Στο αεροδρόμιο της Ρώμης, τον Παναγιώτατο υποδέχθηκαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιταλίας κ. Πολύκαρπος, ο οποίος και προσετέθη στην Πατριαρχική Συνοδεία μαζί με τον Άρχοντα της Μ.τ.Χ.Ε. κ. Στυλιανό Ευστρατιάδη, ιατρό καρδιολόγο, εξ Αμερικής, ο Πανοσιολ. κ. Ανδρέας Παλμιέρι, Υπογραμματέας της Επιτροπής για την Προώθηση της Χριστιανικής Ενότητας, και η Πρέσβης της Ελλάδος παρά τω Βατικανώ κ. Αικατερίνη-Κάτια Γεωργίου.

Νωρίτερα, στο αεροδρόμιο της Βιέννης τον Παναγιώτατο αποχαιρέτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αυστρίας και Έξαρχος Ουγγαρίας κ. Αρσένιος, και ο κ. Cem Ertay, Σύμβουλος της Πρεσβείας της Τουρκίας στην Αυστρία.

Tην Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2023, η Α.Θ. Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος χοροστάτησε κατά τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό του Οικουμενικού Πατριαρχείου στη Ρώμη, που είναι αφιερωμένος προς τιμήν του Αγίου Θεοδώρου του Τήρωνος.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων