03/10/2022 03/10/2022 Συνήλθε σήμερα στις 3 Οκτωβρίου 2022, υπό την προεδρία της Α. Θ. Παναγιότητος, του Πατριάρχου, η Αγία και Ιερά Σύνοδος εις την πρώτην συνεδρίαν αυτής της νέας Συνοδικής περιόδου και του νέου Εκκλησιαστικού Έτους. Στην αρχή αντηλλάγησαν οι προσφωνήσεις και αντιφωνήσεις μεταξύ του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου Βαρθολομαίου και του πρώτου τη τάξει των νέων Συνοδικών...
03 Οκτωβρίου, 2022 - 20:15
Τελευταία ενημέρωση: 03/10/2022 - 20:17

Οικουμενικό Πατριαρχείο: Αποδεκτές οι παραιτήσεις του Μητροπολίτη Γάνου και Χώρας και του Επισκόπου Σκοπέλου

Διαδώστε:
Οικουμενικό Πατριαρχείο: Αποδεκτές οι παραιτήσεις του Μητροπολίτη Γάνου και Χώρας και του Επισκόπου Σκοπέλου

Συνήλθε σήμερα στις 3 Οκτωβρίου 2022, υπό την προεδρία της Α. Θ. Παναγιότητος, του Πατριάρχου, η Αγία και Ιερά Σύνοδος εις την πρώτην συνεδρίαν αυτής της νέας Συνοδικής περιόδου και του νέου Εκκλησιαστικού Έτους.

Στην αρχή αντηλλάγησαν οι προσφωνήσεις και αντιφωνήσεις μεταξύ του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου Βαρθολομαίου και του πρώτου τη τάξει των νέων Συνοδικών Παρέδρων, Σεβ. Μητροπολίτου Γέροντος Δέρκων κ. Αποστόλου.

Μετά από εισήγηση της Α.Θ.Παναγιότητος, διωρίσθησαν ως μέλη, από πλευράς του Ιερού Κέντρου, της Μικτής Επιτροπής περί του Συντάγματος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής, οι Σεβ. Μητροπολίτης Γέρων Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ και Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων και Μ. Βρεταννίας κ. Νικήτας, ο Πανοσιολ. Μ. Εκκλησιάρχης κ. Αέτιος, Διευθυντής του Ιδιαιτέρου Πατριαρχικού Γραφείου, καθώς και ο Εντιμολ. κ. Κωνσταντίνος Δεληκωσταντής, Άρχων Διδάσκαλος του Γένους, Διευθυντής του Α΄ Πατριαρχικού Γραφείου και Ομότιμος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Επίσης, η Αγία και Ιερά Σύνοδος απεδέχθη την οικειοθελή παραίτησιν του Σεβ. Μητροπολίτου πρώην,πλέον, Γάνου και Χώρας κ. Αμφιλοχίου εκ της Επαρχίας αυτού, καθώς και του Θεοφιλ. Επισκόπου Σκοπέλου κ. Παγκρατίου εκ των εν τη Ιερά Μητροπόλει Μεξικού καθηκόντων αυτού, κατατάξασα αμφοτέρους εις τους εφησυχάζοντας Ιεράρχας του Θρόνου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων