04/08/2022 04/08/2022 Ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, χοροστάτησε, το απόγευμα της Τρίτης, 2 Αυγούστου 2022, στην Ιερά Ακολουθία του Παρακλητικού Κανόνος προς την Υπεραγία Θεοτόκο, στον Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων του Γηροκομείου Βαλουκλή. Στην ομιλία του, αμέσως μετά, ο Πατριάρχης εξέφρασε την χαρά του που βρέθηκε και πάλι κοντά στους ομογενείς που περιθάλπονται στο Γηροκομείο, ύστερα...
04 Αυγούστου, 2022 - 13:36
Τελευταία ενημέρωση: 04/08/2022 - 15:15

Οικουμενικός Πατριάρχης από Ναό Γηροκομείου Βαλουκλή: «Αδικία στα ιδρύματα της Ομογένειας»

Διαδώστε:
Οικουμενικός Πατριάρχης από Ναό Γηροκομείου Βαλουκλή: «Αδικία στα ιδρύματα της Ομογένειας»

Ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, χοροστάτησε, το απόγευμα της Τρίτης, 2 Αυγούστου 2022, στην Ιερά Ακολουθία του Παρακλητικού Κανόνος προς την Υπεραγία Θεοτόκο, στον Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων του Γηροκομείου Βαλουκλή.

Στην ομιλία του, αμέσως μετά, ο Πατριάρχης εξέφρασε την χαρά του που βρέθηκε και πάλι κοντά στους ομογενείς που περιθάλπονται στο Γηροκομείο, ύστερα από δύο και πλέον χρόνια, καθώς αυτό δεν κατέστη δυνατό λόγω της πανδημίας.

Επίσης, αναφέρθηκε με ικανοποίηση και στην προοπτική εκλογής νέων Εφοροεπιτροπών στις εκκλησιαστικές Κοινότητες και στα Ιδρύματα της Ομογενείας, αλλά και στα Ιδρύματα των άλλων μειονοτήτων, μετά την έκδοση από τις αρμόδιες κρατικές αρχές, ύστερα από εννέα χρόνια αναμονής, του νέου Κανονισμού διενέργειας των εκλογών.

Ο Παναγιώτατος χαρακτήρισε μεγάλη αδικία να μην επιτρέπεται  στις μειονότητες να ανανεώνουν τη διοίκηση  των ιδρυμάτων τους επί τόσα πολλά χρόνια, “κατά τα οποία πολλοί πέθαναν, πολλοί έφυγαν, και πολλά ιδρύματά μας, εκκλησίες μας, δεν μπορούσαν να διοικηθούν και να λειτουργήσουν ομαλά με κίνδυνο να διοριστούν αντιπρόσωποι από το Κράτος και να φύγει η διοίκησις αυτών των Ιδρυμάτων από τα χέρια της Ομογενείας, στην οποία και ανήκουν”. Στη συνέχεια εξέφρασε την απογοήτευσή του γιατί από τη διαδικασία εξαιρέθηκαν τα Νοσοκομεία που έχουν οι μειονότητες. “Μας λένε ότι θα επιτραπούν γι’ αυτά τα συγκεκριμένα ιδρύματά μας οι εκλογές να γίνουν του χρόνου. Αυτό μας λυπεί, και δεν διστάζουμε να το λέμε προς πάσα κατεύθυνση, διότι το Νοσοκομείο μας, τώρα μιλώ μόνο για τη δική μας τη μειονότητα, που είναι το μεγαλύτερο από τα ιδρύματά μας, είναι αναπόσπαστο μέρος της Ομογενείας, των παραδόσεών μας, της υποστάσεώς μας, και όταν το εξαιρούν από το υπόλοιπο σώμα της Ομογενείας, οι αρχές μας κάνουν μία αδικία και προς το ίδρυμα αυτό και προς την ομογένεια στο σύνολό της. Παρακαλέσαμε, πριν εκδοθεί ο Κανονισμός, να μην συμβεί αυτό, διότι μας προϊδέασαν, και είπαμε τα παράπονά μας, την παράκλησή μας, τις απαιτήσεις μας. Δεν εισηκούσθημεν, ούτε εμείς, ούτε οι άλλες μειονότητες. Βεβαίως είναι Κράτος και το Κράτος έχει όλην την εξουσία, όπως λέει ο λαός μας “έχει και το πεπόνι, έχει και το μαχαίρι”. Εμείς είμεθα νομοταγείς πολίται, παραπονούμεθα, διαμαρτυρόμεθα, αλλά έως εδώ”.

Δείτε το βίντεο από την Ιερά Ακολουθία του Παρακλητικού Κανόνος και την ομιλία του Οικουμενικού Πατριάρχη

Φωτογραφίες: Οικουμενικό Πατριαρχειο

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων