13/10/2023 14/10/2023 Το Πνευματικό Κέντρο Κωνσταντινουπολιτών επισκέφθηκε σήμερα ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος. Μιλώντας αποκλειστικά στο Πρακτορείο Ορθοδοξία και στον δημοσιογράφο Δημήτρη Στρουμπάκο μεταξύ άλλων τόνισε: «Έφερα την στοργή και την ευλογία της Μητρός Εκκλησίας στην οποία όλοι παραμένουν αφοσιωμένοι έστω και αν γεωγραφικώς ζουν μακριά Της».  Ρεπορτάζ: Δημήτρης Στρουμπάκος – Κάμερα: Ανδρέας Χαλκιόπουλος «Είμαι...
13 Οκτωβρίου, 2023 - 13:40
Τελευταία ενημέρωση: 14/10/2023 - 1:04

Οικουμενικός Πατριάρχης από το Πνευματικό Κέντρο Κωνσταντινουπολιτών: «Έφερα την στοργή και την ευλογία της Μητρός Εκκλησίας» (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Διαδώστε:
Οικουμενικός Πατριάρχης από το Πνευματικό Κέντρο Κωνσταντινουπολιτών: «Έφερα την στοργή και την ευλογία της Μητρός Εκκλησίας» (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Το Πνευματικό Κέντρο Κωνσταντινουπολιτών επισκέφθηκε σήμερα ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος. Μιλώντας αποκλειστικά στο Πρακτορείο Ορθοδοξία και στον δημοσιογράφο Δημήτρη Στρουμπάκο μεταξύ άλλων τόνισε: «Έφερα την στοργή και την ευλογία της Μητρός Εκκλησίας στην οποία όλοι παραμένουν αφοσιωμένοι έστω και αν γεωγραφικώς ζουν μακριά Της».

Ρεπορτάζ: Δημήτρης Στρουμπάκος – Κάμερα: Ανδρέας Χαλκιόπουλος

«Είμαι πολύ συγκινημένος και χαρούμενος, διότι βρίσκομαι στο σπίτι των συμπατριωτών μου. Τους έφερα την στοργή και την ευλογία της Μητρός Εκκλησίας στην οποία όλοι παραμένουν αφοσιωμένοι έστω και αν γεωγραφικώς ζουν μακριά Της», δήλωσε ο Παναγιώτατος.

Η εκδήλωση της Ένωσης Κωνσταντινουπολιτών, υπό την αιγίδα της Οικουμενικής Ομοσπονδίας Κωνσταντινουπολιτών, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2023. Κατά τη διάρκεια αυτής απονεμήθηκε αναμνηστική πλακέτα στον Οικουμενικό Πατριάρχη, ο οποίος στο τέλος απηύθυνε λόγο.


Η εκδήλωση ξεκίνησε με τον χαιρετισμό της προέδρου της Ένωσης Κωνσταντινουπολιτών κ. Ελένης Αναπνιώτη. Στη συνέχεια, μίλησε ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης ο Γιάννης Χρυσουλάκης, Γενικός Γραμματέας Αποδήμου Ελληνισμού & Δημόσιας Διπλωματίας. Ακόμη μίλησε ο πρόεδρος της Οικουμενικής Ομοσπονδίας Κωνσταντινουπολιτών ομότιμος καθηγητής ΕΜΠ κ. Νικόλαος Ουζούνογλου, ο πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Υπηκόων Απελαθέντων εκ Τουρκίας Άρχων Πρωτοψάλτης της ΜΓΕ κ. Φώτιος Γιαννακάκης, και ο πρόεδρος της Optima Βank κ. Γεώργιος Τανισκίδης.

Ο Παναγιώτατος βρίσκεται στην Αθήνα για την παρακολούθηση του Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου με την ευκαιρία της συμπλήρωσης εκατό ετών από την ίδρυση και την πρώτη κυκλοφορία του επιστημονικού περιοδικού της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος υπό τον τίτλο «ΘΕΟΛΟΓΙΑ».

Χορός Ιεροψαλτών υπό τη διεύθυνση του Καθηγητή Δημοσθένους Φιστουρή έψαλλε:

«Λόγον αγαθόν», πολυέλεος σε ήχο Άγια, μέλος: Γεωργίου Ρυσίου (επεξεργασία: Θρασύβουλου Στανίτσα) – επιλογές στίχων και κράτημα.

«Φως Ιλαρόν», επιλύχνιος ύμνος σε ήχο Β’ μέλος: Δημοσθένους Φιστουρή.

Πολυχρονισμός του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου, σε ήχο πλ. Δ’, μέλος: Δημοσθένους Φιστουρή

Παρακολουθήστε ολόκληρη την εκδήλωση:

Κάμερα: Ανδρέας Χαλκιόπουλος

Φωτογραφικά στιγμιότυπα:

 

  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Οικουμενικός Πατριάρχης από το Πνευματικό Κέντρο Κωνσταντινουπολιτών: «Έφερα την στοργή και την ευλογία της Μητρός Εκκλησίας» (ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ)

Οικουμενικός Πατριάρχης: Το περιοδικό «Θεολογία» εισέρχεται στο νέο αιώνα ζωής με πιστότητα στην Ορθόδοξη παράδοση

Συγκίνηση στην συναυλία «Για την Οικουμένη» παρουσία Οικουμενικού Πατριάρχη και Κατερίνας Σακελλαροπούλου

Συνάντηση Οικουμενικού Πατριάρχη με τον Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας

Συνάντηση Μητσοτάκη με τον Οικουμενικό Πατριάρχη στο Μαξίμου

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης επισκέφθηκε το Γηροκομείο Αθηνών

Δείτε το βίντεο από την αναγόρευση του Οικουμενικού Πατριάρχη σε Επίτιμο Διδάκτορα του ΠΑΔΑ

Συνάντηση του Οικουμενικού Πατριάρχη με τον Στέφανο Κασσελάκη

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης χειροθέτησε στην Αθήνα νέο Άρχοντα Οφφικίαλο

Συνάντηση με τον Πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα είχε ο Οικουμενικός Πατριάρχης

Επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών (ΦΩΤΟ)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων