02/06/2021 02/06/2021 “Ή θεολογία είναι ερμηνεία του Ευαγγελίου του Χριστού, εν διαλόγω με τον εκάστοτε σύγχρονον κόσμον και τα σημεία των καιρών”, τονίζει ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος στο μήνυμα του για τη συμπλήρωση 10 χρόνων του Κέντρου Οικουμενικών, Ιεραποστολικών και Περιβαλλοντικών Μελετών “Μητροπολίτης Παντελεήμων Παπαγεωργίου” (CEMES). Μεταξύ άλλων ο Παναγιώτατος τονίζει ότι “η θεολογία δεν είναι δυνατόν...
02 Ιουνίου, 2021 - 9:46
Τελευταία ενημέρωση: 02/06/2021 - 9:55

Οικουμενικός Πατριάρχης: Η θεολογία δεν αγνοεί τον πολιτισμό

Διαδώστε:
Οικουμενικός Πατριάρχης: Η θεολογία δεν αγνοεί τον πολιτισμό

“Ή θεολογία είναι ερμηνεία του Ευαγγελίου του Χριστού, εν διαλόγω με τον εκάστοτε σύγχρονον κόσμον και τα σημεία των καιρών”, τονίζει ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος στο μήνυμα του για τη συμπλήρωση 10 χρόνων του Κέντρου Οικουμενικών, Ιεραποστολικών και Περιβαλλοντικών Μελετών “Μητροπολίτης Παντελεήμων Παπαγεωργίου” (CEMES).

Μεταξύ άλλων ο Παναγιώτατος τονίζει ότι “η θεολογία δεν είναι δυνατόν να αγνοή τον πολιτισμόν, εντός του οποίου καλείται να δίδη την μαρτυρίαν της. Μία αμυντική στάσις της θεολογίας απέναντι εις τον κόσμον αθετεί την παράδοσιν των Πατέρων, οι οποίοι εθεολόγουν πάντοτε εν αναφορά προς τας προκλήσεις της εποχής των, άνευ ενδοιασμών ότι αυτός ο διάλογος θα ωδήγει αναποφεύκτως εις εκκοσμίκευσιν της θεολογίας”.

“Γνωρίζετε να αξιοποιήτε την παράδοσιν της Εκκλησίας και να παράγητε ζώσαν και επίκαιρον θεολογίαν, η οποία όχι μόνον δεν απορρίπτει αλλά αξιοποιεί αποτελεσματικώς τας δυνατότητας τας οποίας προσφέρει ο σύγχρονος πολιτισμός”, ανέφερε ο Οικουμενικός Πατριάρχης προς τα μέλη του Κέντρου.

Φωτογραφία αρχείου ope.gr/ Ραφαήλ Γεωργιάδης 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων