29/05/2022 29/05/2022 Ως Κολυμβήθρα του Σιλωάμ της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας χαρακτήρισε το Άγιον Όρος ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος από τον Ιερό Ναό του Πρωτάτου στις Καρυές του Αγίου Όρους όπου σήμερα τέλεσε την Θεία Λειτουργία. Τον Οικουμενικό Πατριάρχη προσφώνησε κατά τη Θεία Λειτουργία ο Καθηγούμενος της Ιερά Μονής Γρηγορίου Αρχιμανδρίτης Χριστοφόρος ο οποίος εξέφρασε...
29 Μαΐου, 2022 - 12:00

Οικουμενικός Πατριάρχης: Κολυμβήθρα του Σιλωάμ για το Πατριαρχείο το Άγιον Όρος

Διαδώστε:
Οικουμενικός Πατριάρχης: Κολυμβήθρα του Σιλωάμ για το Πατριαρχείο το Άγιον Όρος

Ως Κολυμβήθρα του Σιλωάμ της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας χαρακτήρισε το Άγιον Όρος ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος από τον Ιερό Ναό του Πρωτάτου στις Καρυές του Αγίου Όρους όπου σήμερα τέλεσε την Θεία Λειτουργία.

Τον Οικουμενικό Πατριάρχη προσφώνησε κατά τη Θεία Λειτουργία ο Καθηγούμενος της Ιερά Μονής Γρηγορίου Αρχιμανδρίτης Χριστοφόρος ο οποίος εξέφρασε την χαρά εκ μέρους όλης της Ιεράς Κοινότητας για την παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχη και την τέλεση της Θείας Λειτουργίας στον ναό του Πρωτάτου.

Στην αντιφώνησή του ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος αρχικά αναφέρθηκε στο θεολογικό νόημα της ευαγγελικής περικοπής της Κυριακής του Τυφλού παραλληλίζοντας το με την αποστολή του μοναχού ο οποίος διαρκώς αναζητεί το φως του Χριστού. Εν συνεχεία αναφέρθηκε στην αποστολή του Αγίου Όρους στην Ορθόδοξη Εκκλησία χαρακτηρίζοντας την Αθωνική Πολιτεία ως την Κολυμβήθρα του Σιλωάμ της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας τονίζοντας την μεγάλη τιμή που έχει το Οικουμενικό Πατριαρχείο να έχει υπό την πνευματική καθοδήγησή του το Άγιον Όρος. “Αγαπώμεν το Άγιον Όρος και τους ηγήτορες αυτού” σημείωσε χαρακτηριστικά χαρακτηρίζοντας το ως πολύτιμο μαργαρίτη της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας.

Στην συνέχεια του λόγου του αναφέρθηκε στα διάφορα ζητήματα που προκύπτουν και την αντιμετώπισή τους από το Πατριαρχείο κάνοντας αναφορά στην επούλωση των σχισμάτων, όπως ανέφερε, στην Ουκρανία και τα Σκόπια. “Οι Ιεροί Κανόνες έχουν σκοπό την θεραπεία και όχι την θανάτωση του ασθενούντως” ανέφερε και κάλεσε όλους να αγαπούν το Οικουμενικό Πατριαρχείο και τον Πατριάρχη. “Η καρδιά του Πατριάρχη είναι το καταφύγιο”, ανέφερε.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων