08/11/2023 08/11/2023 Την ανάγκη δημιουργίας ενός σταθερού μηχανισμού μεταξύ εκπροσώπων των θρησκειών, της επιστήμης και της κοινωνίας, με στόχο τον συμπροβληματισμό και την ανάληψη κοινής δράσης στους αλληλένδετους τομείς της δικαιοσύνης, της αειφορίας/βιωσιμότητας και της ανάπτυξης, τόνισε ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, στην ομιλία του, τη Δευτέρα, 6 Νοεμβρίου 2023, στην Παγκόσμια Διάσκεψη Θρησκευτικών Ηγετών, που πραγματοποιήθηκε...
08 Νοεμβρίου, 2023 - 8:07
Τελευταία ενημέρωση: 08/11/2023 - 8:15

Οικουμενικός Πατριάρχης: “Να οικοδομήσουμε μια κοινωνία που θα ανθίζει σε αρμονία με τη Γη που μας συντηρεί όλους”

Διαδώστε:
Οικουμενικός Πατριάρχης: “Να οικοδομήσουμε μια κοινωνία που θα ανθίζει σε αρμονία με τη Γη που μας συντηρεί όλους”

Την ανάγκη δημιουργίας ενός σταθερού μηχανισμού μεταξύ εκπροσώπων των θρησκειών, της επιστήμης και της κοινωνίας, με στόχο τον συμπροβληματισμό και την ανάληψη κοινής δράσης στους αλληλένδετους τομείς της δικαιοσύνης, της αειφορίας/βιωσιμότητας και της ανάπτυξης, τόνισε ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, στην ομιλία του, τη Δευτέρα, 6 Νοεμβρίου 2023, στην Παγκόσμια Διάσκεψη Θρησκευτικών Ηγετών, που πραγματοποιήθηκε στο Abu Dhabi, εν όψει της Διεθνούς Συνάντησης COP28 για την κλιματική αλλαγή που πρόκειται να συνέλθει στο Dubai στις αρχές Δεκεμβρίου.

Όπως είπε, μιλώντας στην αγγλική γλώσσα, μέσω του μηχανισμού αυτού είναι δυνατό οι ισχυρές προθέσεις να μετατραπούν σε ουσιαστικές ενέργειες, και υπογράμμισε τη σημασία της συνεργασίας στην κατεύθυνση εξεύρεσης λύσεων που θα αποκαταστήσουν την ισορροπία της φύσεως, “προκειμένου να οικοδομήσουμε μια κοινωνία που θα ανθίζει σε αρμονία με τη Γη που μας συντηρεί όλους.” (Διαβάστε το πλήρες κείμενο της ομιλίας του Παναγιωτάτου εδώ)

Μετά το τέλος της ομιλίας του Παναγιωτάτου, ο Υπουργός Ανεκτικότητας και Συνυπάρξεως των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων Σεΐχης Nahan Bin Mubarak Al Nahyan τον συνεχάρη θερμώς και εγκαρδίως, ενώ χαιρετισμούς απηύθυναν, μεταξύ άλλων, ο εκπρόσωπος του Παπά Ρώμης, Σεβ. Καρδινάλιος Pietro Parolin, καθώς και ο εκπρόσωπος του Μεγάλου Ιμάμη του Αλ Αζχάρ, Σοφολ. Καθηγητής Mohamed Al-Duweini.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, σε ειδική υπαίθρια τελετή υπεγράφη από τους Θρησκευτικούς Ηγέτες Κοινή Δήλωση υπέρ της προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος, η οποία επιδόθηκε στον Υπουργό Βιομηχανίας και Ανεπτυγμένης Τεχνολογίας των Εμιράτων Dr. Sultan Al Jaber, Πρόεδρο της επικείμενης Συνάντησης COP28, προκειμένου να την παρουσιάσει τον Δεκέμβριο στους πολιτικούς ηγέτες των συμμετεχόντων κρατών.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων