12/09/2023 12/09/2023 Να εκμεταλλευτούν τις ευκαιρίες που προκύπτουν από τις άνευ προηγουμένου περιβαλλοντικές προκλήσεις τις οποίες αντιμετωπίζει σήμερα η ανθρωπότητα κάλεσε τους νέους ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος από την Φινλανδία ενώ αναφέρθηκε και στις πρωτοβουλίες που λαμβάνει για περιβαλλοντικά ζητήματα εδώ και αρκετές δεκαετίες η Μητέρα Εκκλησία. Γραφείο ρεπορτάζ ope.gr Μετά τη συνάντηση την οποία είχε...
12 Σεπτεμβρίου, 2023 - 8:45
Τελευταία ενημέρωση: 12/09/2023 - 9:20

Οικουμενικός Πατριάρχης σε νέους: Φροντίστε να αξιοποιήσετε τις δυνατότητες της τεχνολογίας για το καλό του περιβάλλοντος

Διαδώστε:
Οικουμενικός Πατριάρχης σε νέους: Φροντίστε να αξιοποιήσετε τις δυνατότητες της τεχνολογίας για το καλό του περιβάλλοντος

Να εκμεταλλευτούν τις ευκαιρίες που προκύπτουν από τις άνευ προηγουμένου περιβαλλοντικές προκλήσεις τις οποίες αντιμετωπίζει σήμερα η ανθρωπότητα κάλεσε τους νέους ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος από την Φινλανδία ενώ αναφέρθηκε και στις πρωτοβουλίες που λαμβάνει για περιβαλλοντικά ζητήματα εδώ και αρκετές δεκαετίες η Μητέρα Εκκλησία.

Γραφείο ρεπορτάζ ope.gr

Μετά τη συνάντηση την οποία είχε χθες με τους θρησκευτικούς ηγέτες της χώρας ο Οικουμενικός Πατριάρχης, οποίος σήμερα ολοκληρώνει την επίσκεψη του στην χώρα και μεταβαίνει στην  Εσθονία, μετέβη στο Φινλανδικό Κέντρο Φύσης Haltia όπου πραγματοποίησε ομιλία στην αγγλική γλώσσα.

Αρχικά ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος εξέφρασε την χαρά του για την επίσκεψή του σε αυτό το “εντυπωσιακό φυσικό κέντρο της Haltia, το οποίο αναδεικνύει τη φυσική ομορφιά της Φινλανδίας μέσα από τις εξαιρετικές εκθέσεις και την απόκρημνη ερημιά του”, το οποίο φέτος συμπληρώνει δέκα χρόνια παρουσίας και δράσης.

Κατά την ομιλία του ο Παναγιώτατος εξέφρασε την χαρά του για την παρουσία της Δρ. Eeva Furman, η οποία είναι Γενική Γραμματέας της Επιτροπής για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη της Φινλανδίας. “Η παρουσία της εδώ σήμερα μαρτυρεί τη δέσμευση του έθνους σας για την προστασία και τη διατήρηση του φυσικού περιβάλλοντος”, είπε.

Μιλώντας στους νέους που βρισκόταν στο ακροατήριο ο Οικουμενικός Πατριάρχης σημείωσε: “Οι περιβαλλοντικές προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε σήμερα είναι άνευ προηγουμένου, αλλά και οι ευκαιρίες. Και η γενιά σας βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της εκμετάλλευσης αυτών των ευκαιριών. Γιατί; Επειδή διαθέτετε ένα απαράμιλλο και αμείωτο πάθος—την ανθεκτικότητα και την ικανότητα να ονειρεύεστε έναν κόσμο με εναλλακτικές προτεραιότητες και στόχους. Καθ’ όλη τη διάρκεια της ιστορίας, οι νεότερες γενιές είναι αυτές που συχνά πρωτοστάτησαν στην κατηγορία της αλλαγής. Από τα πολιτικά δικαιώματα και τη δικαιοσύνη μέχρι τον αγώνα για ισότητα και ένταξη, ήταν πάντα το πνεύμα της νεολαίας που πυροδοτεί τον θεμελιώδη μετασχηματισμό και την επαναστατική αλλαγή”.

Σε άλλο σημείο της ομιλία του ο Οικουμενικός Πατριάρχης μίλησε για την ψηφιακή εποχή η οποία έχει οπλίσει τους νέους με δυνατότητες επικοινωνίας που καμία άλλη γενιά δεν είχε. “Η φωνή σας μπορεί να ακουστεί στα υψηλότερα κλιμάκια της εξουσίας. Φροντίστε λοιπόν να αξιοποιήσετε τις δυνατότητες της τεχνολογίας για το καλό του περιβάλλοντος”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Δείτε ΕΔΩ ολόκληρη την ομιλία στα αγγλικά. 

Ο Παναγιώτατος ξεναγήθηκε επίσης στους χώρους του Κέντρου. Παρέστησαν, μεταξύ άλλων, ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Ελσινκίου και πάσης Φιλλανδίας κ. Λέων, ο Μητροπολίτης Σουηδίας κ. Κλεόπας και ο Μητροπολίτης Περιστερίου κ. Γρηγόριος.

Φωτογραφίες: Νίκος Παπαχρήστου/ Οικουμενικό Πατριαρχείο 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων