18/10/2023 18/10/2023 Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου στην Ισπανία. Ο Παναγιώτατος και η τιμία συνοδεία του αναχώρησαν αεροπορικώς για τη Νίκαια της Γαλλίας, από όπου θα μεταβούν οδικώς στο Πριγκηπάτο του Μονακό. Ο Παναγιώτατος πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στη Μαδρίτη και στη Σαλαμάνκα από το Σάββατο 14 έως την Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2023, με αφορμή...
18 Οκτωβρίου, 2023 - 21:45
Τελευταία ενημέρωση: 18/10/2023 - 21:47

Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχου στην Ισπανία – Αναχώρηση για τη Γαλλία και το Πριγκηπάτο του Μονακό

Διαδώστε:
Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχου στην Ισπανία – Αναχώρηση για τη Γαλλία και το Πριγκηπάτο του Μονακό

Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου στην Ισπανία. Ο Παναγιώτατος και η τιμία συνοδεία του αναχώρησαν αεροπορικώς για τη Νίκαια της Γαλλίας, από όπου θα μεταβούν οδικώς στο Πριγκηπάτο του Μονακό.

Ο Παναγιώτατος πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στη Μαδρίτη και στη Σαλαμάνκα από το Σάββατο 14 έως την Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2023, με αφορμή την συμπλήρωση 20 ετών από την ίδρυση της Ιεράς Μητροπόλεως Ισπανίας και Πορτογαλίας (2003-2023) και 50 ετών από τα εγκαίνια του Ιερού Καθεδρικού Ναού των Αγίων Ανδρέου και Δημητρίου (1973-2023).

Την Τετάρτη, 18 Οκτωβρίου 2023, ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, επισκέφθηκε την έδρα της Ισπανικής ΡΚ Επισκοπικής Συνελεύσεως και συναντήθηκε με τα μέλη της.

Τον καλωσόρισε με θερμούς λόγους ο Αντιπρόεδρός της, Καρδινάλιος Carlos Osoro Sierra, λόγω της απουσίας του Προέδρου της στη Ρώμη.

Στη συνέχεια σε δήλωσή του προς τους εκπροσώπους των ΡΚ Μέσων Ενημέρωσης, ο Παναγιώτατος επανέλαβε την έκκλησή του να επικρατήσει η ειρήνη και η δικαιοσύνη στην πολύπαθη Μ. Ανατολή, στην Ουκρανία, αλλά και σε κάθε γωνιά του πλανήτη (διαβάστε τη δήλωση του Παναγιωτάτου εδώ).

Νωρίς το μεσημέρι, ο Οικουμενικός Πατριάρχης παρακάθησε σε γεύμα που παρέθεσε προς τιμήν του η Πρέσβης της Τουρκικής Δημοκρατίας στην Ισπανία, Εξοχ. κ. Nuket Kucukel Ezberci, στην κατοικία της στη Μαδρίτη.

Αμέσως μετά, ο Παναγιώτατος και η τιμία συνοδεία του αναχώρησαν αεροπορικώς για τη Νίκαια της Γαλλίας, όπου αφού επισκεφθεί την εκεί Ελληνορθόδοξη Κοινότητα, θα μεταβεί οδικώς στο Πριγκηπάτο του Μονακό για να εκφωνήσει την κεντρική ομιλία σε διεθνές περιβαλλοντικό συνέδριο, κατόπιν προσκλήσεως του πρίγκηπα του Μονακό Αλβέρτου Β’.

Φωτό: Νίκος Παπαχρήστου

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων