06/10/2019 06/10/2019 “Αυτό που με συγκλονίζει και με εκπλήσσει πάντα είναι η απλότητα του Οικουμενικού Πατριάρχη. Είναι ένας άνθρωπος που ετοιμάστηκε για χρόνια για αυτή τη διακονία στην Εκκλησία, είναι ένας άνθρωπος που έχει λάβει πολλές πρωτοβουλίες και πρωτοποριακά βήματα, όμως την ίδια στιγμή βλέπει κανείς την απλότητά του όταν δίνει δώρα στους προσκυνητές και σοκολάτες στα...
06 Οκτωβρίου, 2019 - 9:18
Τελευταία ενημέρωση: 06/10/2019 - 11:40

π. Ιωάννης Χρυσαυγής: Οι “άγνωστες” πτυχές του Οικ. Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου- Δείτε την αποκλειστική του συνέντευξη στο Πρακτορείο “Ορθοδοξία”

Διαδώστε:
π. Ιωάννης Χρυσαυγής: Οι “άγνωστες” πτυχές του Οικ. Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου- Δείτε την αποκλειστική του συνέντευξη στο Πρακτορείο “Ορθοδοξία”

“Αυτό που με συγκλονίζει και με εκπλήσσει πάντα είναι η απλότητα του Οικουμενικού Πατριάρχη. Είναι ένας άνθρωπος που ετοιμάστηκε για χρόνια για αυτή τη διακονία στην Εκκλησία, είναι ένας άνθρωπος που έχει λάβει πολλές πρωτοβουλίες και πρωτοποριακά βήματα, όμως την ίδια στιγμή βλέπει κανείς την απλότητά του όταν δίνει δώρα στους προσκυνητές και σοκολάτες στα παιδιά” αναφέρει με συγκίνηση ο Αρχιδιάκονος του Οικουμενικού θρόνου π. Ιωάννης Χρυσαυγής στον Αντώνη Μακατούνη και στην κάμερα του Πρακτορείου “Ορθοδοξία”, ενώ σημειώνει παράλληλα ότι ο Πατριάρχης τους δέχεται όλους κάτι που δεν συμβαίνει φυσικά σε άλλα δόγματα.

Στο ερώτημα για τις παγκόσμιες εκδηλώσεις για την κλιματική αλλαγή ο π. Ιωάννης, που σημειωτέον είναι σύμβουλος του “Πράσινου” (σ.σ. όπως αποκαλείται κατά κόρον από τα διεθνή Μ.Μ.Ε.) Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου, χωρίς περιστροφή και ενδοιασμούς εκφράζει τη λύπη του για την απουσία του κλήρου σε ένα πολύ ευαίσθητο ζήτημα.

“Εμπνεύστηκα το βιβλίο από τον Επίσκοπο Κάλλιστο Γουέαρ” επισημαίνει για το τελευταίο του βιβλίο με τίτλο “Στην Καρδιά της Ερήμου – Η Πνευματικότητα των Πατέρων και των Μητέρων της Ερήμου” που παρουσιάστηκε με επιτυχία πριν από λίγες ημέρες στην Αθήνα.

Δείτε την αποκλειστική συνέντευξη:

Ρεπορτάζ: Αντώνης Μακατούνης
Επιμέλεια: Πέπη Οικονομάκη
Κάμερα: Μανώλης Δημελλάς
Μοντάζ: Μαριάνθη Ματζίρη

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων