15/07/2019 15/07/2019 Όπως κάθε χρόνο, ακολουθώντας την παλαιά παράδοση, εορτάστηκε και εφέτος η θερινή πανήγυρις της Ιεράς Σκήτης του Αγίου Σπυρίδωνος Χάλκης. Συγκεκριμένα, η ανάμνηση του θαύματος του εν αγίοις πατρός ημών Σπυρίδωνος στον «εξ Εώας» τυφλόν αποτελεί την δευτέραν πανήγυριν της Σκήτεως. Πλήθος πιστών και αρκετών εντοπίων πεζοπορώντας έφτασαν στην Σκήτην δια να προσευχηθούν και να...
15 Ιουλίου, 2019 - 11:54

Πανηγύρισε η Σκήτη του Αγ. Σπυρίδωνος στη Χάλκη

Διαδώστε:
Πανηγύρισε η Σκήτη του Αγ. Σπυρίδωνος στη Χάλκη

Όπως κάθε χρόνο, ακολουθώντας την παλαιά παράδοση, εορτάστηκε και εφέτος η θερινή πανήγυρις της Ιεράς Σκήτης του Αγίου Σπυρίδωνος Χάλκης. Συγκεκριμένα, η ανάμνηση του θαύματος του εν αγίοις πατρός ημών Σπυρίδωνος στον «εξ Εώας» τυφλόν αποτελεί την δευτέραν πανήγυριν της Σκήτεως.

Πλήθος πιστών και αρκετών εντοπίων πεζοπορώντας έφτασαν στην Σκήτην δια να προσευχηθούν και να γιορτάσουν τον μεγάλο αυτό Άγιο της Εκκλησίας.

Την Παρασκευήν το εσπέρας ετελέσθη ο Μέγας Εσπερινός από τους πατέρες της Αδελφότητος της Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδος Χάλκης, εις την οποίαν ανήκει η εν λόγω Σκήτη.

Την κυριώνυμον ημέραν ετελέσθη η Ακολουθία του Όρθρου και η Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ερυθρών κ Κυρίλλου, πλαισιούμενου από του πατέρες της Ιεράς Μονής και με την παρουσία του Σεβασμιωτάτου Επιτρόπου του Παναγίου Τάφου κ. Νεκταρίου.

Μετά το πέρας της Λειτουργίας ετελέσθη η ευλόγησις των άρτων και των κολλύβων του Αγίου. Επακολούθησε δεξίωση υπαιθρίως στο ειδυλλιακό τοπίο της Σκήτης και εν συνεχεία παρετέθη εόρτιος τράπεζα στην Μονή και Σχολή της Χάλκης.

Να σημειωθεί ότι την Ιεράν Σκήτην επισκέφτηκε δις η Α.Θ.Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος τις προηγούμενες ημέρες κατά τις οποίες ευρίσκετο στην Χάλκην.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων