01/11/2020 01/11/2020 Παρά τη σεισμική και μετασεισμική δραστηριότητα στη Σμύρνη που άφησε πίσω της συντρίμμια και πήρε πολλές ανθρώπινες ζωές, ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία στον Ἱ. Ναό Ἁγ. Φωτεινής Σμύρνης τελέσθησαν κανονικά σήμερα Κυριακή, 1η Νοεμβρίου, ιερουργούντος του οικείου Ποιμενάρχη, Σεβ. Μητροπολίτου Σμύρνης κ. Βαρθολομαίου. Με την ανάγκη για επίκληση στον Σωτήρα να είναι πιο ισχυρή από ποτέ,...
01 Νοεμβρίου, 2020 - 22:44

Παρά τους μετασεισμούς λειτούργησε η Αγία Φωτεινή της Σμύρνης

Διαδώστε:
Παρά τους μετασεισμούς λειτούργησε η Αγία Φωτεινή της Σμύρνης

Παρά τη σεισμική και μετασεισμική δραστηριότητα στη Σμύρνη που άφησε πίσω της συντρίμμια και πήρε πολλές ανθρώπινες ζωές, ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία στον Ἱ. Ναό Ἁγ. Φωτεινής Σμύρνης τελέσθησαν κανονικά σήμερα Κυριακή, 1η Νοεμβρίου, ιερουργούντος του οικείου Ποιμενάρχη, Σεβ. Μητροπολίτου Σμύρνης κ. Βαρθολομαίου.

Με την ανάγκη για επίκληση στον Σωτήρα να είναι πιο ισχυρή από ποτέ, μέλη της Ορθοδόξου Κοινότητος προσήλθαν και μετείχαν στην Θεία Λειτουργία, αψηφώντας τη μετασεισμική δραστηριότητα, μετείχαν δε των Αχράντων Μυστηρίων «εις ενίσχυσιν και άνωθεν ενδυνάμωσιν» σε αυτές τις δύσκολες στιγμές, «τις οποίες διέρχεται η ευρυτέρα περιοχή της Ιωνίας και η πρωτεύουσα αυτής», όπως αναφέρει η ανακοίνωση της Μητρόπολης.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβ. κ. Βαρθολομαίος τέλεσε την Ιερά Ακολουθία του Μικρού Αγιασμού, επί τη πρώτη του μηνός, ανέγνωσε δε και ευχή υπέρ της διασώσεως της πόλεως και Χώρας ταύτης «από της φοβεράς του σεισμού απειλής και υπέρ της ταχείας καταπαύσεως του γεωλογικού τούτου φαινομένου εν τη περιοχή».

Εν τέλει, μετέφερε εις το εκκλησίασμα τις σεπτές ευχές της Α.Θ.Παναγιότητος, του Οικουμενικού Πατριάρχου κ. κ. Βαρθολομαίου, ο οποίος επικοινώνησε με εκείνον, προκειμένου να εκφράσει την σεπτή προσευχητική συμπάθεια του προς τον Ποιμενάρχη και το ποίμνιο της Σμύρνης, ενδιαφερθείς φιλοστόργως για την ασφάλεια και την υγεία τους.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων