06/04/2023 07/04/2023 Πραγματοποιήθηκε στο Φανάρι η υπογραφή του σχετικού συμφωνητικού Η Α.Θ. Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος δέχθηκε την Πέμπτη 6 Απριλίου 2023, από τη Ρώμη τον Οσιώτ. κ. Massimo Fusarelli, Αρχηγό του Τάγματος των Φραγκισκανών, μαζί με μέλη της περί αυτόν Αδελφότητος και συνεργάτες του. Οι Φραγκισκανοί μοναχοί παραχώρησαν προς το Οικουμενικό Πατριαρχείο του εν...
06 Απριλίου, 2023 - 21:10
Τελευταία ενημέρωση: 07/04/2023 - 0:34

Παραχώρηση ναού στο Οικουμενικό Πατριαρχείο για τις ανάγκες της Ι.Μ. Σμύρνης (ΦΩΤΟ)

Διαδώστε:
Παραχώρηση ναού στο Οικουμενικό Πατριαρχείο για τις ανάγκες της Ι.Μ. Σμύρνης (ΦΩΤΟ)

Πραγματοποιήθηκε στο Φανάρι η υπογραφή του σχετικού συμφωνητικού

Η Α.Θ. Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος δέχθηκε την Πέμπτη 6 Απριλίου 2023, από τη Ρώμη τον Οσιώτ. κ. Massimo Fusarelli, Αρχηγό του Τάγματος των Φραγκισκανών, μαζί με μέλη της περί αυτόν Αδελφότητος και συνεργάτες του.

Οι Φραγκισκανοί μοναχοί παραχώρησαν προς το Οικουμενικό Πατριαρχείο του εν Σμύρνη Ιερού Ναού Santa Maria, ο οποίος ανήκει στο εν λόγω Τάγμα, για τις ανάγκες της Ιεράς Μητροπόλεως Σμύρνης.

Στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε σε εγκάρδια ατμόσφαιρα, παρέστησαν, επίσης, οι Σεβ. Μητροπολίτες Γέρων Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ και Σμύρνης κ. Βαρθολομαίος, καθώς και ο Πρόεδρος της Ορθοδόξου Κοινότητας Σμύρνης κ. Γεώργιος Θεοδωρίδης.

Ο Παναγιώτατος εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες του προς τον Αγιώτατο Πάπα Ρώμης Φραγκίσκο, που ανταποκρίθηκε αμέσως στο αίτημα του Οικουμενικού Πατριαρχείου, καθώς και προς τον Οσιώτ. κ. Massimo Fusarelli, για την παραχώρηση του εν λόγω παλαιού Ιερού Ναού, του 17ου αιώνος.

Να σημειωθεί ότι η Ι. Μητρόπολη Σμύρνης διαθέτει σήμερα έναν μικρό Ι. Ναό, αφιερωμένο στην Αγία Φωτεινή, ο οποίος, ωστόσο, δεν επαρκεί πλέον για να καλύψει τις ανάγκες της αυξανόμενης Ορθοδόξου Κοινότητος της περιοχής.

Αμέσως μετά την συνάντηση πραγματοποιήθηκε η επίσημη υπογραφή του συμφωνητικού παραχωρήσεως του Ναού στην Αίθουσα Αρχιερέων του Πατριαρχικού Οίκου. Το συμφωνητικό υπέγραψαν εκ μέρους της Μητρός Εκκλησίας, ο Σεβ. Μητροπολίτης Γέρων Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ και, εκ μέρους των  Φραγκισκανών, ο Οσιώτ. κ. Massimo Fusarelli.

Ακολούθως, ο ηγούμενος του Τάγματος των Φραγκισκανών και η συνοδεία του παρακάθησαν στην Πατριαρχική τράπεζα.

 

Φωτό: Νίκος Παπαχρήστου / Οικουμενικό Πατριαρχείο

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων