11/12/2023 11/12/2023 Στο ναΰδριο της Θεολογικής Σχολής Χάλκης τελέστηκε χθες, Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2023, ο Αναστάσιμος Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Καθηγουμένου, Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Αραβισσού κ. Κασσιανού, κατά την οποία τελέστηκε και η εις διάκονον χειροτονία του νέου κληρικού της Σχολής Αβερκίου Αγόρη, συμπροσευχομένου του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, ο οποίος διένειμε και το...
11 Δεκεμβρίου, 2023 - 8:32
Τελευταία ενημέρωση: 11/12/2023 - 8:33

Παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχη η χειροτονία διακόνου στην Θεολογική Σχολή της Χάλκης

Διαδώστε:
Παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχη η χειροτονία διακόνου στην Θεολογική Σχολή της Χάλκης

Στο ναΰδριο της Θεολογικής Σχολής Χάλκης τελέστηκε χθες, Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2023, ο Αναστάσιμος Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Καθηγουμένου, Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Αραβισσού κ. Κασσιανού, κατά την οποία τελέστηκε και η εις διάκονον χειροτονία του νέου κληρικού της Σχολής Αβερκίου Αγόρη, συμπροσευχομένου του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, ο οποίος διένειμε και το αντίδωρο στους παρισταμένους πιστούς.

Εκκλησιάστηκαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μύρων κ. Χρυσόστομος, Εφοροταμίας, εκ μέρους της Εφορείας της Σχολής, οι γονείς και οι οικείοι του π. Αβερκίου, καθώς και πιστοί από τα Πριγκηπόννησα.

Κατά τον νουθετήριο λόγο του προ της χειροτονίας, ο Καθηγούμενος αναφέρθηκε, απευθυνόμενος προς τον νέο διάκονο, στο ύψος της ιερωσύνης, ενώ του έδωσε συμβουλές και υποθήκες για την πορεία του ως κληρικού της Μητρός Εκκλησίας.

Κατά την επακολουθήσασα δεξίωση στο Μέγα Συνοδικό της Σχολής, ο νέος κληρικός εξέφρασε την βαθυτάτη ευγνωμοσύνη του προς τον Παναγιώτατο, τον Καθηγούμενο, αλλά και το δέος και την συγκίνησή του για την είσοδό του στον ιερό κλήρο, και την αρχομένη διακονία του στην Χαλκίτιδα Θεολογική Σχολή.

Κατακλείων, ο Παναγιώτατος αναφέρθηκε στην ιστορία της Θεολογικής Σχολής και τις συχνές χειροτονίες ιεροσπουδαστών κατά τα έτη της λειτουργίας της, ενώ αφορμώμενος από την ευαγγελική περικοπή, συμβούλευσε τον διάκονο Αβέρκιο να μη μένει προσκολλημένος στο γράμμα του νόμου, που αποκτείνει, αλλά στο πνεύμα που ζωοποιεί και του ευχήθηκε πατρικώς καρποφόρο διακονία. Ακολούθησε εόρτιος τράπεζα για όλο το εκκλησίασμα.

Το Σάββατο, προ του Αναστασίμου Εσπερινού, τελέστηκε η ρασοφορία του νέου κληρικού.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων