13/10/2019 13/10/2019 Με αφορμή την συμπλήρωση 800 ετών από την χειροτονία του Αγίου Σάββα, Αρχιεπισκόπου Ιπεκίου, από τον αοίδιμο Οικουμενικό Πατριάρχη Μανουήλ Α’ στη Νίκαια, η A.Θ.Π ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ.  Βαρθολομαίος προέστη, σήμερα, Κυριακή, 13 Οκτωβρίου, Πατριαρχικής και Συνοδικής Θείας Λειτουργίας, στον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι, για να τιμηθεί, κατόπιν συνοδικής αποφάσεως, και...
13 Οκτωβρίου, 2019 - 14:12
Τελευταία ενημέρωση: 13/10/2019 - 16:23

Πατριαρχική λειτουργία για τα 800 χρόνια της Σερβικής Εκκλησίας

Διαδώστε:
Πατριαρχική λειτουργία για τα 800 χρόνια της Σερβικής Εκκλησίας

Με αφορμή την συμπλήρωση 800 ετών από την χειροτονία του Αγίου Σάββα, Αρχιεπισκόπου Ιπεκίου, από τον αοίδιμο Οικουμενικό Πατριάρχη Μανουήλ Α’ στη Νίκαια, η A.Θ.Π ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ.  Βαρθολομαίος προέστη, σήμερα, Κυριακή, 13 Οκτωβρίου, Πατριαρχικής και Συνοδικής Θείας Λειτουργίας, στον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι, για να τιμηθεί, κατόπιν συνοδικής αποφάσεως, και από την Μητέρα Εκκλησία της Κωνσταντινουπόλεως, η ιστορική αυτή επέτειος – σταθμός στις σχέσεις με την θυγατέρα Εκκλησία της Σερβίας.

Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Σηλυβρίας κ. Μάξιμος.

Φωτογραφία: Yani Kayakoparan

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων