03/01/2021 03/01/2021 Πατριαρχικό Τρισάγιο για τον αείμνηστο Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη, με την ευκαιρία της συμπληρώσεως, σήμερα, 110 ετών από την κοίμησή του τέλεσε μετά τη Θεία Λειτουργία της Κυριακής προ των Φώτων, 3 Ιανουαρίου 2021, στον Πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό στο Φανάρι, ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος. Αμέσως μετά την Απόλυση, ο Παναγιώτατος τέλεσε Τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής...
03 Ιανουαρίου, 2021 - 16:40
Τελευταία ενημέρωση: 03/01/2021 - 21:37

Πατριαρχικό τρισάγιο στο Φανάρι για τον Παπαδιαμάντη

Διαδώστε:
Πατριαρχικό τρισάγιο στο Φανάρι για τον Παπαδιαμάντη

Πατριαρχικό Τρισάγιο για τον αείμνηστο Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη, με την ευκαιρία της συμπληρώσεως, σήμερα, 110 ετών από την κοίμησή του τέλεσε μετά τη Θεία Λειτουργία της Κυριακής προ των Φώτων, 3 Ιανουαρίου 2021, στον Πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό στο Φανάρι, ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος.

Αμέσως μετά την Απόλυση, ο Παναγιώτατος τέλεσε Τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής ενός εκ των σημαντικοτέρων Ελλήνων Λογοτεχνών, του αειμνήστου Αλεξάνδρου Παπαδιαμάντη, με την ευκαιρία της συμπληρώσεως, σήμερα, 110 ετών από την κοίμησή του.

«Όλοι γνωρίζουμε τα αθάνατα διηγήματά του και τα άλλα κείμενά του», είπε ο Οικουμενικός Πατριάρχης, αναφερόμενος στον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη, και πρόσθεσε: «Μας άφησε μία παρακαταθήκη ανεκτίμητη, την οποία σας προτρέπω να εγκολπωθείτε, να βιώσετε, και να προσπαθήσετε να την παραδίδετε στις επόμενες γενεές, στους νεοτέρους. Με αυτή την παρακαταθήκη την αγιασμένη, την ευωδιάζουσα Ορθοδοξία, αγιότητα, πνευματικότητα, με αυτή πρέπει να ζήσει το Γένος μας, και μάλιστα η νέα γενεά, και γι’ αυτό, για όσα μας προσέφερε ο κυρ Αλέξανδρος, είναι άξιο και δίκαιο να τον θυμηθούμε σήμερα στην επέτειο της κοιμήσεώς του και να προσευχηθούμε για την ανάπαυση της ψυχής του. Ας είναι αιωνία η μνήμη του!»

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων