21/04/2019 21/04/2019 Με κάθε ιεροπρέπεια και με κατάνυξη εορτάσθηκε η Κυριακή των Βαΐων στην Ιερή Καθέδρα του Οικουμενικού Πατριαρχείου στο Φανάρι. Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος χοροστάτησε στη Θεία Λειτουργία, που τελέστηκε στον Πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου, κατά την οποία συγχοροστάτησανοι ΜητροπολίτεςΒρυούλων Παντελεήμων, Μύρων Χρυσόστομος, Ικονίου Θεόληπτος, Καλλιουπόλεως και Μαδύτου Στέφανος, Προύσης Ελπιδοφόρος και Κυδωνιών Αθηναγόρας....
21 Απριλίου, 2019 - 16:21
Τελευταία ενημέρωση: 21/04/2019 - 18:48

Πλήθος πιστών έλαβε τα βάγια από τα χέρια του Οικ. Πατριάρχη

Διαδώστε:
Πλήθος πιστών έλαβε τα βάγια από τα χέρια του Οικ. Πατριάρχη

Με κάθε ιεροπρέπεια και με κατάνυξη εορτάσθηκε η Κυριακή των Βαΐων στην Ιερή Καθέδρα του Οικουμενικού Πατριαρχείου στο Φανάρι. Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος χοροστάτησε στη Θεία Λειτουργία, που τελέστηκε στον Πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου, κατά την οποία συγχοροστάτησανοι ΜητροπολίτεςΒρυούλων Παντελεήμων, Μύρων Χρυσόστομος, Ικονίου Θεόληπτος, Καλλιουπόλεως και Μαδύτου Στέφανος, Προύσης Ελπιδοφόρος και Κυδωνιών Αθηναγόρας.

Εκκλησιάστηκαν ο Μητροπολίτης Γέρων Νικαίας Κωνσταντίνος, ο Επίσκοπος Χριστουπόλεως Μακάριος, ο Πρόξενος της Ελλάδος στην Πόλη Γεώργιος Γαϊτάνης, ο Γενικός Πρόξενος της Ουκρανίας OleksandrGaman, Άρχοντες Οφικιάλιοι της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας, μαθητές σχολείων με τους εκπαιδευτικούς τους από την Θεσσαλονίκη, και πλήθος προσκυνητών.

Ο Παναγιώτατοςτους καλωσόρισε όλους με πατρικούς λόγους, ιδιαιτέρως τους μαθητές, και ευχήθηκε σε όλους καλή Μεγάλη Εβδομάδα, χαρούμενη Ανάσταση και καλό Πάσχα.Σύμφωνα με την παράδοση,ο Πατριάρχης,  προσέφερε Βάγια και ανοιξιάτικα λουλούδια σε όλους όσοι εκκλησιάστηκαν.

Αμέσως μετά, στον αυλόγυρο του Πατριαρχείου, μαθητές και μαθήτριες από το 7ο Λύκειο Θεσσαλονίκης, τραγούδησαν στον Πατριάρχη παραδοσιακά τραγούδια

Το απόγευμα ο Πατριάρχης θα προστεί της Ακολουθίας του Νυμφίου.

Το μήνυμα του Οικουμενικού Πατριάρχη για τα θύματα της Σρι Λάνκα

Τον αποτροπιασμό του εξέφρασε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος για τις τρομοκρατικές επιθέσεις που σημειώθηκαν, ανήμερα του εορτασμού του Πάσχα των Δυτικών, σε Εκκλησίες και ξενοδοχεία στην ευρύτερη περιοχή της Πρωτεύουσας της Σρι Λάνκα, Κολόμπο, προκαλώντας τον θάνατο σε δεκάδες συνανθρώπους μας και τραυματίζοντας εκατοντάδες.

Ο Παναγιώτατος καταδίκασε απερίφραστα κάθε τρομοκρατική ενέργεια καθώς και κάθε πράξη μίσους, βίας και φονταμενταλισμού, απ’ όπου και αν αυτές προέρχονται, και κάλεσε όλους να εργαστούν, μέσω του διαλόγου και σε πνεύμα αλληλοσεβασμού, για τη διαφύλαξη του αγαθού της ειρηνικής συνύπαρξης και συνεργασίας.

«Η Αγία του Χριστού Μεγάλη Εκκλησία προσεύχεται για την ανάπαυση των ψυχών των θυμάτων, εκφράζοντας τα θερμά συλλυπητήρια της προς τις οικογένειές τους, ενώ εύχεται κουράγιο και ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες. Ταυτόχρονα, εξέφρασε τη συμπάθεια και τη συμπαράστασή της προς την τοπική Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία, την Κυβέρνηση και τον λαό της Σρι Λάνκα» συμπλήρωσε ο Οικουμενικός Πατριάρχης.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης επικοινώνησε τέλος με τον Μητροπολίτη Σιγκαπούρης Κωνσταντίνο και του ζήτησε να μεταφέρει το παραπάνω μήνυμα του Οικουμενικού Πατριαρχείου προς τη Ρωμαιοκαθολική Κοινότητα, τις Αρχές και συνολικά στον λαό της Σρι Λάνκα.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων