11/05/2020 11/05/2020 Αβάσιμο και συκοφαντικό χαρακτηρίζει το Οικουμενικό Πατριαρχείο με ανακοίνωσή του, δημοσίευμα του τουρκικού περιοδικού «Gerçek Hayat», στο οποίο η Α.Θ.Π ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος χαρακτηρίζεται «συνεργάτης του Φετουλάχ Γκιουλέν». To δημοσίευμα κατηγορεί μέλη της ελληνικής μειονότητας, μεταξύ των οποίων και τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, ότι «βοήθησαν τον Φετουλάχ Γκουλέν να οργανώσει το πραξικόπημα στην...
11 Μαΐου, 2020 - 10:44
Τελευταία ενημέρωση: 11/05/2020 - 10:12

Προκλητικό τουρκικό δημοσίευμα για το Οικ. Πατριαρχείο

Διαδώστε:
Προκλητικό τουρκικό δημοσίευμα για το Οικ. Πατριαρχείο

Αβάσιμο και συκοφαντικό χαρακτηρίζει το Οικουμενικό Πατριαρχείο με ανακοίνωσή του, δημοσίευμα του τουρκικού περιοδικού «Gerçek Hayat», στο οποίο η Α.Θ.Π ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος χαρακτηρίζεται «συνεργάτης του Φετουλάχ Γκιουλέν».
To δημοσίευμα κατηγορεί μέλη της ελληνικής μειονότητας, μεταξύ των οποίων και τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, ότι «βοήθησαν τον Φετουλάχ Γκουλέν να οργανώσει το πραξικόπημα στην Τουρκία κατά του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τον Ιούλιο του 2016».


Σε ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε στην σελίδα του Οικουμενικού Πατριαρχείου στο Facebook στην τουρκική γλώσσα, γίνεται λόγος για αβάσιμες συκοφαντίες, και στοχοποίηση θρησκευτικών ηγετών, που αναστατώνουν και ενοχλούν τους Χριστιανούς. Επιπλέον, εκφράζεται έντονη ανησυχία του για τον κίνδυνο να εκδηλωθούν ρατσιστικές επιθέσεις και βεβηλώσεις.
Τονίζεται επίσης, ότι παρά το γεγονός ότι ο Παναγιώτατος έχει στηρίξει την πολιτεία, εκφράζει την βαθειά του θλίψη για τις συγκεκριμένες αβάσιμες κατηγορίες
“Είμαστε σίγουροι ότι οι κρατικές αρχές θα πράξουν τα δέοντα” καταλήγει η ανακοίνωση

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων