18/02/2020 18/02/2020 Η συνολική ανάδειξη της Μεσαιωνικής Πόλης της Ρόδου ήταν το θέμα της σύσκεψης υπό την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λίνα Μενδώνη με τον Υφυπουργό Τουρισμού και βουλευτή Δωδεκανήσου κ. Μάνο Κόνσολα, τον δήμαρχο Ρόδου κ. Αντώνη Καμπουράκη, παρουσία του γ.γ. Πολιτισμού κ. Γιώργο Διδασκάλου και υπηρεσιακών παραγόντων. Στην σύσκεψη συμφωνήθηκε να επικαιροποιηθεί η υπάρχουσα...
18 Φεβρουαρίου, 2020 - 11:04
Τελευταία ενημέρωση: 18/02/2020 - 15:48

Ρόδος: Ανάδειξη της Μεσαιωνικής Πόλης

Διαδώστε:
Ρόδος: Ανάδειξη της Μεσαιωνικής Πόλης

Η συνολική ανάδειξη της Μεσαιωνικής Πόλης της Ρόδου ήταν το θέμα της σύσκεψης υπό την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λίνα Μενδώνη με τον Υφυπουργό Τουρισμού και βουλευτή Δωδεκανήσου κ. Μάνο Κόνσολα, τον δήμαρχο Ρόδου κ. Αντώνη Καμπουράκη, παρουσία του γ.γ. Πολιτισμού κ. Γιώργο Διδασκάλου και υπηρεσιακών παραγόντων.

Στην σύσκεψη συμφωνήθηκε να επικαιροποιηθεί η υπάρχουσα πρόταση της προγραμματικής σύμβασης για τη συντήρηση, προστασία και ανάδειξη της Μεσαιωνικής Πόλης της Ρόδου. Κρίθηκε αναγκαία η εκπόνηση ενός master plan για τη Μεσαιωνική Πόλη, που θα αντιμετωπίζει συνολικά και σε βάθος εικοσαετίας τα προβλήματα αυτού του σημαντικού και μοναδικού μνημείου, το οποίο είναι κηρυγμένο ήδη από το 1988 ως μνημείο της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO.

Συγκεκριμένα, η νέα, επικαιροποιημένη και οριστική προγραμματική σύμβαση η οποία θα υπογραφεί μεταξύ του ΥΠΠΟΑ, της Περιφέρειας Αιγαίου και του Δήμου Ρόδου, θα συμπεριλάβει την ολοκληρωμένη μελέτη συντήρησης, προστασίας, ανάδειξης, διαχείρισης και βιώσιμης ανάπτυξης του μνημείου. Θα καθοριστεί το αντικείμενο των μελετών καθώς και το χρονοδιάγραμμα των προτεραιοτήτων υλοποίησης των έργων ενώ θα καταγραφούν κι εκείνα τα οποία πρέπει να υλοποιηθούν σε βάθος εικοσαετίας.

Για τη νέα επικαιροποιημένη προγραμματική σύμβαση μπορούν να αντληθούν πόροι από το Υπουργείο Πολιτισμού, το Υπουργείο Τουρισμού, την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, το Δήμο Ρόδου αλλά και από συγχρηματοδοτούμενα Ευρωπαϊκά προγράμματα.

Το επόμενο διάστημα η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λίνα Μενδώνη θα επισκεφτεί τη Ρόδο προκειμένου να υπογραφεί η προγραμματική σύμβαση και να προχωρήσει η υλοποίησή της.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων