12/12/2023 12/12/2023 Το μεγάλο ενδιαφέρον της Ελληνικής Πολιτείας προς τον Οικουμενικό Θρόνο τόνισε προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο, από τη Γενεύη, η Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.  Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, στο πλαίσιο της επίσκεψής της στην Ελβετία, συναντήθηκε με τον Παναγιώτατο στο Ορθόδοξο Κέντρο του Οικουμενικού Πατριαρχείου, στο Chambésy. Στη συνάντηση συμμετείχαν,...
12 Δεκεμβρίου, 2023 - 8:10
Τελευταία ενημέρωση: 12/12/2023 - 8:12

Σακελλαροπούλου προς Πατριάρχη Βαρθολομαίο: “Μεγάλο ενδιαφέρον της Ελληνικής Πολιτείας προς τον Οικουμενικό Θρόνο” – Συνάντηση στη Γενεύη

Διαδώστε:
Σακελλαροπούλου προς Πατριάρχη Βαρθολομαίο: “Μεγάλο ενδιαφέρον της Ελληνικής Πολιτείας προς τον Οικουμενικό Θρόνο” – Συνάντηση στη Γενεύη

Το μεγάλο ενδιαφέρον της Ελληνικής Πολιτείας προς τον Οικουμενικό Θρόνο τόνισε προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο, από τη Γενεύη, η Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου. 

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, στο πλαίσιο της επίσκεψής της στην Ελβετία, συναντήθηκε με τον Παναγιώτατο στο Ορθόδοξο Κέντρο του Οικουμενικού Πατριαρχείου, στο Chambésy.

Στη συνάντηση συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, εκ μέρους της Ελληνικής Κυβέρνησης ο Υφυπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κώτσηρας, και εκ μέρους του Οικουμενικού Πατριαρχείου οι Σεβ. Μητροπολίτες Γέρων Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ, Ελβετίας κ. Μάξιμος καθώς και ο Μ. Εκκλησιάρχης κ. Αέτιος, Διευθυντής του Ιδιαιτέρου Πατριαρχικού Γραφείου.

“Σας υποδεχόμεθα μετά τιμής εξαιρέτου και σας καλωσορίζουμε εγκαρδίως εις το Ορθόδοξον Κέντρο του Οικουμενικού Πατριαρχείου εδώ εις το Σαμπεζύ της Γενεύης”, είπε, μεταξύ άλλων, ο Οικουμενικός Πατριάρχης, κατά την προσφώνησή του. Ο Οικουμενικός Πατριάρχης βρίσκεται στη Γενεύη, κατόπιν επίσημης πρόσκλησης, για να συμμετάσχει και να ομιλήσει στην Παγκόσμια Διάσκεψη για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες (“Global Refugee Forum”).

Σεβασμός και αγάπη του Έθνους προς το Πατριαρχείο

Απαντώντας στην προσφώνηση του Πατριάρχη, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε το μεγάλο ενδιαφέρον της Ελληνικής Πολιτείας προς τον Οικουμενικό Θρόνο, ενώ ευχήθηκε στον Παναγιώτατο με αφορμή την επικείμενη συμπλήρωση 50 ετών Αρχιεροσύνης.

Αναλυτικά είπε τα εξής:

«Με μεγάλη χαρά σας συναντώ σήμερα, Παναγιώτατε, στο Ορθόδοξο Κέντρο του Οικουμενικού Πατριαρχείου, ένα πνευματικό φυτώριο μελέτης της χριστιανικής παράδοσης και διδασκαλίας, που προάγει και καλλιεργεί τον διαθρησκειακό και διορθόδοξο διάλογο.

Επιτρέψτε μου, Παναγιώτατε, να επαναλάβω και να τονίσω το μεγάλο ενδιαφέρον της Ελληνικής Πολιτείας προς τον Οικουμενικό Θρόνο, καθώς και τον σεβασμό, την αγάπη και την ευγνωμοσύνη που τρέφει ολόκληρο το Έθνος προς εσάς και το Πατριαρχείο.

Με αφορμή και την επικείμενη 50η επέτειο αρχιεροσύνης σας, την οποία θα εορτάσετε ανήμερα τα Χριστούγεννα, σας εύχομαι μακροημέρευση, υγεία και δύναμη, για τη συνέχιση της τόσο σημαντικής αποστολής σας.

Σας ευχαριστώ για τη θερμή υποδοχή».

Στη συνέχεια, η κυρία Σακελλαροπούλου ξεναγήθηκε από τον Μητροπολίτη Ελβετίας κ. Μάξιμο στις εγκαταστάσεις του Κέντρου και στον Ιερό Ναό Αποστόλου Παύλου.

Το απόγευμα, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρευρέθηκε σε δεξίωση που παρέθεσε στην προξενική κατοικία προς τιμήν της, παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχη και Ελλήνων ομογενών, ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας Αλέξανδρος Γεννηματάς.

Βίντεο: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Φωτογραφίες: Προεδρία της Δημοκρατίας 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων